Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

A Fehér Ház szóvivője tudatosan letagadja Biden hetedik unokáját

| Szerző: hirado.hu
Ismét megtagadta a választ a szerdai sajtótájékoztatóján a Fehér Ház sajtófőnöke a Joe Biden hetedik unokájával kapcsolatos kérdésekre. Biden rendszerint hat unokájáról beszél, nem véve tudomást fia, Hunter Biden négyéves, Navy Joan Roberts nevű kislányáról, aki egy sztriptíztáncosnőtől született.

Odáig ment a jelenlegi amerikai kormányzat iránt igencsak elkötelezett baloldali The New York Times, hogy a július 1-jén megjelent cikkében, melyben fotót is közölt Joe Biden elnök hetedik unokájáról,

azt írják: Bidenéknek hat unokájuk van.

A tények, a baloldal súlyos ellenfelei

A cikk szerzője dühödten ostorozza a hét Biden unokát emlegetni merészelő „konzervatív sajtót”, rendkívül

nyakatekert érveléssel igyekszik alátámasztani,

miszerint a kislány édesanyja lemond egy megegyezés szerint arról, hogy a gyermek a Biden nevet viselje.

Kapcsolódó tartalom

A kislányról rengeteg fotót közölt a több lap is, például itt – ám a baloldali lap a gyermekről csak egy olyan képet szerepeltet, amelyen sapkáját a szemébe húzzák. Ebből következőleg a fotó azt sugallja, hogy jelen esetben valami szégyenletes dologról lehet szó.

„Bidenre nézve szégyen”

Újságírók már korábban is próbálták szóra bírni a hetedik unoka ügyében a Fehér Házat, sikertelenül. Most ismét megpróbálkoztak ezzel: szerdán a Fehér Ház szóvivőjét, Karine Jean-Pierre-t a The New York Times szombati, a négyéves Joan Robertsről szóló cikk kapcsán kérdezték, és arról, hogy

az elnök az unokájának tekinti-e a kislányt – aki az ő fiának gyermeke.

A Fox News hírtelevízió szerint Joe Bidenre nézve szégyen, hogy a szóvivő ismét megtagadta a választ, amivel újfent visszatetszést váltott ki a közösségi médiában: ez ugyanis már a második alkalom, hogy megkérdezték erről a szóvivőt. Jean-Pierre most sem volt hajlandó válaszolni, ami heves visszatetszést váltott ki a Twitteren is.

Még a kutyát is nagyobb becsben tartják

„Bidenék még a kutya nevét is felírták az egyik karácsonyi harisnyára, amit kiakasztottak, de az elnök még ennyire sem tartja saját unokáját. A Biden-család még a kutyáját nagyobb becsben tartja” – kommentálta a RealClearInvestigations vezető írója, Mark Hemingway.

A brit eredetű karácsonyi szokásoknak megfelelően ugyanis Bidenék karácsonykor a családtagok nevével ellátott zoknikat akasztanak ki a Fehér Ház kandallójára. A sajtót bejáró fotókon legutóbb még a kutya neve is szerepelt az egyik zoknin, ám

a sztriptíztáncosnőtől született hetedik unoka neve egyik zoknin sem volt látható.

Stephen Miller, a The Spectator munkatársa a szóvivői tájékoztató után így viccelődött: „Csak úgy árad belőle az empátia és a tisztesség.”

Carmine Sabia konzervatív író a közösségi médiában pedig a következőt posztolta: „Karine Jean Pierre nem nyilatkozik arról, hogy Joe Biden elnök elismeri-e saját unokája létezését. Ez mindent elmond, amit erről az emberről tudni kell.”

Rá sem nézett a lányára

A jobboldali New York Post szerint a 31 éves Lunden Alexis Roberts akkor ismerkedett meg Hunter Bidennel, amikor sztriptíztáncosként dolgozott egy District of Columbia-i  klubban. Hunter „állandó barátnője” akkoriban Hallie Biden, néhai bátyja, Joseph R. „Beau” Biden özvegye volt.

Az 51 éves Hunter kezdetben tagadta, hogy ő lenne Navy apja. Azt mondta, nem emlékszik arra, hogy találkozott volna a lány édesanyjával.

Hunter és az apja nem látták a kislányt, mondta Roberts ügyvédje az Arkansas Democrat-Gazette című lapnak 2021 tavaszán – írta korábban a New York Post.

Nem Biden a neve, tehát nincs is

Bár Biden többször is utalt unokáira nyilvános eseményeken, Robertsről még nem nyilatkozott. Az elnök ragaszkodik ahhoz, hogy hat unokája van. A The New York Times emellett arról is beszámolt, hogy Biden kifejezetten

megkérte stábját: a nyilvánosság előtt állítsák azt, hogy csak hat unokája van.

A Fox News hozzáteszi: egy bírósági beadványból kiderült, hogy Hunter Biden kislányának adományozza értékes festményeinek egy részét, míg az édesanya kijelentette: visszavonja ellenkérelmét, hogy gyermekük vezetéknevét Bidenre változtassák.

Kiemelt kép: Karine Jean-Pierre első fehér házi sajtótájékoztatóján (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images)

Ajánljuk még