Aktuális

Átszakadt egy gát, folyik a lakosok evakuálása

Mosdókonténereket telepített Iskenderun sátortáboraiba az Ökumenikus Segélyszervezet

Kilenc fürdő- és mosdókonténert állított fel az öt hónappal ezelőtti földrengésben súlyos károkat szenvedett törökországi Iskenderun sátortáboraiban az Ökumenikus Segélyszervezet, ezzel összesen ezer családnak biztosítva hozzáférést emberhez méltó higiéniai létesítményekhez – közölte a segélyszervezet csütörtökön.

Azt írták: Törökországban öt hónappal a február 6-ai földrengés után is mintegy 1,6 millió ember él kiépített infrastruktúra nélküli sátortáborokban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet százmillió forint értékű, komplex segélycsomagjának részeként a törökországi partnerszervezeteivel öt fürdő- és négy mosdókonténert telepített az egyik iskenderuni táborba, ezzel javítva a valószínűleg még évekig átmeneti szállásokra szoruló bajbajutottak életkörülményein.

Hozzátették: az otthontalanságból és az életkörülményekből fakadó reményvesztés lelki terhe bénítólag hat a katasztrófa túlélőire, ezért az akut segítségnyújtás mellett az otthonukat vesztett táborlakók lelki gondozására is figyelmet fordít a segélyszervezet, Kirikhanban pszichológusok és animátorok nyújtanak pszichoszociális támogatást a rászorulóknak.

Kapcsolódó tartalom

A közösségi traumafeldolgozó programokon, egyéni- és csoportos konzultációkon különös figyelmet fordítanak a gyermekekre, várandós nőkre, idősekre és kiszolgáltatottakra. Felidézték: a segélyszervezet a földrengést követően országos adománygyűjtést indított, amelyhez közel 100 ezren csatlakoztak.

A segélyszervezet humanitárius szakemberei a mentési szakasz lezárultával azonnal megkezdték a helyszíni segítségnyújtást és a felméréseket a török partnerszervezetekkel együttműködve, ennek eredményeképpen pedig tavasszal higiéniai cikkeket, tartós élelmiszert osztottak a katasztrófa sújtotta térség sátortáboraiban.

A segélyszervezet egy keresztény közösségek által fenntartott szükségiskolát is támogatott tanszerekkel.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még