Aktuális

Egy utas bőröndjéből másztak elő – sokkoló dolog miatt kellett visszafordulnia a repülőgépnek

Döbbenetes fotón mutatta meg Varga Csaba, milyen kemény a Himalája

| Szerző: hirado.hu
Két fotón mutatta meg Varga Csaba hegymászó, hogy mennyit változott a Nanga Parbat expedíció alatt. A két kép között szembetűnő a különbség, a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsa jócskán megviselte a hegymászót, de mint a Hazajáró oldalán is írta, szenvedés nélkül nincs dicsőség.

Sikerrel zárult Varga Csaba Nanga Parbat 2023 – MKE 150 expedíciója. A nagyváradi hegymászó június 6-án indult el a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méter magas Nanga Parbatra, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül megmássza a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot.

Június 29-én hajnalban aztán elindult a csúcsmászásra. A 3-as táborból (~6750 m) július 1-én helyi idő szerint este 22 órakor indította a csúcstámadást és 17 órás kőkemény mászás után, július 2-án, vasárnap 15 óra körül érte el a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsát. Onnan 7 óra ereszkedést követően, a rögtönzött 4-es táborban eltöltött rövid pihenő után, este 22 órakor ért le a 3-as táborba.

Az összesen 24 órás szakadatlan hegymászás után az éjszakát a 3-as táborban töltötte, majd ma visszaereszkedett az alaptábora.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Varga Csaba hegymászó (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ajánljuk még