Aktuális

Lemondott lelkészi elnöki tisztségéről Balog Zoltán

Autó csapódott az általános iskolába, egy kislány meghalt

Autó csapódott csütörtökön egy londoni általános iskola épületébe. A balesetben egy gyermek meghalt, a jármű vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt.

A szerencsétlenség a délnyugat-londoni Wimbledon kerület The Study nevű leányiskolájában történt, nem messze a jelenleg zajló wimbledoni tenisztorna helyszínétől.

A Scotland Yard első tájékoztatásában még az szerepelt, hogy a balesetben hét gyermek és két felnőtt sérült meg.

Clair Kelland főfelügyelő, a délnyugat-londoni rendőri körzet parancsnoka azonban a helyszínen tartott kora esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy egy 8 éves kislány meghalt.

A rendőrtiszt megerősítette, hogy a jármű vezetőjét őrizetbe vették halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával.

A Scotland Yard korábbi tájékoztatása szerint a Land Rovert, amely az iskolaépületnek ütközött, egy negyven év körüli nő vezette.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Kelland főfelügyelő megerősítette azt is, hogy a rendőrség nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

John Martin, a londoni mentőszolgálat mentési főtisztje a sajtóértekezleten elmondta: a helyszínre tizenöt mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, és a kivonuló személyzet tizenhat sérültet talált az iskolánál, akik közül tízet kórházba szállítottak.

Martin megerősítette, hogy egy 8 éves kislány meghalt a balesetben.

A sérülteket London legnagyobb baleseti sebészetére, a St. George kórházba szállítottak.

A helyszínen készült fotókból következtethetően a sötét színű gépkocsi áttörte az iskola kerítését, áthajtott az udvaron és a főépület bejáratának ütközött.

Stephen Hammond, Wimbledon kerület alsóházi képviselője a BBC brit közszolgálati médiatársaságnak nyilatkozva elmondta: tudomása szerint több sérült válságos állapotban van.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Rendőrök az iskola előtt, amelynek épületébe egy autó csapódott 2023. július 6-án (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Ajánljuk még