Aktuális

Lövések dördültek egy focimeccs közelében, több rajongó megsérült

Még a lélegzetünk is elállt ettől a videótól: Varga Csaba a Nanga Parbat csúcsán

| Szerző: hirado.hu
A Hazajáró közösségi oldalán megmutatták, hogy milyen a kilátás 8125 méteren.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Varga Csaba leért az alaptáborba, sikerrel zárult a Nanga Parbat expedíció.

Varga Csaba teljesítette kettős célját: egyrészt a Nagyvárad feliratú magyar nemzeti zászló meglobogtatásával kifejezte a partiumi, nagyváradi magyarok élni akarását, másrészt a világ hetedik és Magyarország első turista szervezete, a Magyarországi Kárpát Egyesület (MKE) 150 éves jubileumára is méltón megemlékezett.

Kapcsolódó tartalom

Mint ismert, a nagyváradi hegymászó, építész június 6-án indult el a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méter magas Nanga Parbatra, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül megmássza a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot.

Június 29-én hajnalban aztán elindult a csúcsmászásra. A 3-as táborból (~6750 m) július 1-én helyi idő szerint este 22 órakor indította a csúcstámadást és 17 órás kőkemény mászás után, július 2-án, vasárnap 15 óra körül érte el a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsát. Onnan 7 óra ereszkedést követően, a rögtönzött 4-es táborban eltöltött rövid pihenő után, este 22 órakor ért le a 3-as táborba.

Az összesen 24 órás szakadatlan hegymászás után az éjszakát a 3-as táborban töltötte, majd tegnap visszaereszkedett az alaptábora.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még