Aktuális

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trump is fogadja

Jó hírek érkeztek! Varga Csaba leért az alaptáborba, sikerrel zárult a Nanga Parbat expedíció

| Szerző: hirado.hu
Helyi idő szerint 20:30-kor leérkezett az alaptárborba (~4200 m) Varga Csaba, ezzel sikeresen lezárult a Nanga Parbat 2023 – MKE 150 expedíció – jelentette be közösségi oldalán a Hazajáró.

A nagyváradi hegymászó, építész június 6-án indult el a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méter magas Nanga Parbatra, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül megmássza a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot.

Június 29-én hajnalban aztán elindult a csúcsmászásra. A 3-as táborból (~6750 m) július 1-én helyi idő szerint este 22 órakor indította a csúcstámadást és 17 órás kőkemény mászás után, július 2-án, vasárnap 15 óra körül érte el a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsát. Onnan 7 óra ereszkedést követően, a rögtönzött 4-es táborban eltöltött rövid pihenő után, este 22 órakor ért le a 3-as táborba.

Az összesen 24 órás szakadatlan hegymászás után az éjszakát a 3-as táborban töltötte, majd ma visszaereszkedett az alaptábora.

Varga Csaba teljesítette kettős célját: egyrészt a Nagyvárad feliratú magyar nemzeti zászló meglobogtatásával kifejezte a partiumi, nagyváradi magyarok élni akarását, másrészt a világ hetedik és Magyarország első turista szervezete, a Magyarországi Kárpát Egyesület (MKE) 150 éves jubileumára is méltón megemlékezett.

Kapcsolódó tartalom

„Ez a siker az egész magyar nemzet sikere. Büszkék vagyunk Csabára, hogy »kitűzte« a magyar zászlót a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, bebizonyítva, hogy hittel, akarattal és kitartással a legnehezebb célokat is el lehet érni” – írták.

Ajánljuk még