Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

Mesterséges intelligencia esketett egy amerikai párt

| Szerző: hirado.hu
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, van aki saját esküvőjén hasznosítja a mesterséges intelligenciát.

A ChatGPT mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezett, ez a szám pedig folyamatosan nő. A ChatGPT az OpenAI nevű cég mesterséges intelligencia rendszere, egy nagy nyelvi modellel rendelkező chatbot, amely a felhasználók kérdéseire képes intelligensnek ható válaszokat adni. A ChatGPT-t betanították arra is, hogy a felhasználókkal társalgási stílusban kommunikáljon.

Szombaton pedig már egy coloradói pár esküvőjét celebrálta.

Kapcsolódó tartalom

Az esküvő helyszíne, a történelmi Morrison-templom az 1800-as években épült. Az akkori építtetők el sem tudták volna képzelni, hogy mi történt ott az elmúlt hétvégén.

Az esküvői szertartást a mesterséges intelligencia vezette, amelyet egy hangalkalmazáson keresztül játszottak le. A robot így köszöntötte az egybegyűlteket:  „Köszönöm mindenkinek, hogy ma velünk ünnepli Reece Wiench és Deyton Truitt rendkívüli szerelmét és egységét.”

Coloradó államban nem szükséges engedély az esketéshez, így a menyasszony édesapja, Stephen Wiench ötlete alapján a ChatGPT-t kérték fel a megtisztelő feladatra. A család elmondása alapján a robot először habozott, hogy elvégezze a nagyon is emberi feladatot, mondván:

„Sajnálom, ezt nem tudom megcsinálni. Nincs szemem, nincs testem, nem tudok megjelenni és levezetni az esküvőtöket.”

Miután a násznép elkezdte használni a ChatGPT-t, amely más AI botokhoz képest kifinomultságáról és személyre szabottságáról ismert, a pár készen állt az esküvőre. A család személyes részleteket táplált a botba, amely aztán beleszőtte ezeket az ötleteket a szertartásba, olyan mondatokat illesztve a szükséges szavak elmondásába, mely személyesebbé tette az egész ünnepséget – írja a People. 

Kapcsolódó tartalom

A pár elmondta, hogy alig egy hét alatt tervezték meg a nagy napot és egy mesterséges intelligencia által generált meghívót küldtek ki a 30 vendégüknek.

Ajánljuk még