Aktuális

A Holdba csapódott a Luna-25 automata állomás

Már síléc nélkül is lehet közlekedni az olasz és a svájci síközpontok között

Drótkötélpálya épült a svájci-olasz határnál. Ennek köszönhetően már síléc és snowboard nélkül is lehet közlekedni a népszerű olasz és svájci síközpontok között. A gondolák mintegy 400 méteres szintkülönbséget tesznek meg az Alpok több ezer méter magas csúcsainál.

A szakadó hóesés ellenére sokan várakoztak az olaszországi Testa Grigia völgyállomásnál, hogy azonnal birtokba vehessék az új drótkötélpályát. A létesítményt népzene és hangos ováció kíséretében avatták fel szombaton. Hosszú várakozás után így már síléc és snowboard nélkül is lehet közlekedni az olaszországi Cervinia síközpönt és a svájci Zermatt között – számolt be róla az M1 Híradója.

Igyekszünk elmélyíteni a barátságot és a jó kapcsolatokat” – mondta az olasz síközpont vezetője, Federico Maquignaz. Aki beszáll a kabinokba, az néhány száz méter magasságból csodálhatja meg a svájci és az olasz Alpok csúcsait.

A gondolák ugyanis 363 méteres szintkülönbséget tesznek meg a 3883 méter magasan található Kis-Matterhorn hegyi állomástól a 3458 méter magasan fekvő Testa Grigia völgyállomásig.

A kabinok okos laminált üvegből készült padlója pedig áttetszővé változik, így jó időben lenyűgöző látvány tárul a látogatók elé. Az utazás az új felvonóval mindössze négy percig tart a mintegy másfél kilométeres szakaszon.

Kapcsolódó tartalom

Nagyszerű élményt jelent majd a svájci vendégeink számára, hogy egy napra Cerviniába mehetnek kerékpározni, vásárolni, golfozni és megnézhetik a csodálatos hegyi világot. Természetesen több kirándulót várunk Olaszországból is, de ázsiai és amerikai látogatókra is számítunk” – mondta a drótkötélpályát üzemeletető cég elnöke, Franz Julen.

A két országot összekötő drótkötélpálya egész évben üzemel, de nem olcsó. A retúrjegy 240 euróba, azaz csaknem 90 ezer forintba kerül.

Ajánljuk még