Aktuális

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

Hátborzongató kijelentést tett egykori barátjának a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottja

| Szerző: hirado.hu
A brit kislány, Madeleine McCann eltűnésének és feltételezett meggyilkolásának fő gyanúsítottjaként számon tartott német férfi egykori ismerőse most először szólalt meg az ügy kapcsán. A Helge B. néven azonosított férfi információi vezették először a nyomozókat Christian Bruecknerhez, amikor a 2007-es portugáliai gyermekrablás ügyében nyomoztak. A tanú egy német újságnak adott interjújában egykori barátjával folytatott vérfagyasztó beszélgetést tárta fel.

Az ügy egyik koronatanújaként Helge B. évek óta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) védelme alatt áll. A férfi most először szólalt meg a nyilvánosság előtt az ügy kapcsán.

A legnagyobb német bulvárlapnak adott interjújában Helge B. elmondta, hogy Bruecknert először kedves fickónak találta, de később olyan dolgokra bukkant, amelyek sokkolták. Többek között utal, a Brueckner lakásában található videókra, amelyeken látszik, hogy a férfi nőket zaklatott. „Nem tudtam elhinni” – mondta az újságnak.

Elmondása szerint csak 2008-ban, egy évvel McCann eltűnése után találkoztak újra egy spanyolországi fesztiválon – írja a CBS News. 

Helge B. elmondta, hogy Brueckner megkérdezte tőle, utazik-e még Portugáliába, mire ő azt válaszolta, hogy túl sok rendőrségi ellenőrzés volt ott a brit lány eltűnése óta, majd hozzátette: „Amúgy sem értem, hogyan tűnhetett el nyomtalanul a kislány.”

Erre Helge B. elmondása szerint Brueckner azt válaszolta: „Még csak nem is sikított.”

Helge B. elmondta az újságnak, hogy másnapra Brueckner eltűnt.

Kapcsolódó tartalom

A férfi beszámolt arról is, hogy hogy többször jelentette az esetet a nyomozást vezető londoni hatóságoknak, de soha nem kapott választ, nem vették őt komolyan.

Elmondása szerint 2018-ban a német szövetségi bűnügyi hivatal kereste őt meg, mert tanúkra volt szükségük egy Bruecknerhez köthető másik ügy kapcsán.

McCann eltűnésével kapcsolatban Helge B. azt mondta, hogy szerinte Brueckner egy előre megtervezett betörést szeretett volna véghez vinni McCannék nyaralójában, azonban mivel a gyerekek az szobában voltak, hirtelen felindulásból elvihette Maddie-t.

Ez valószínűleg egyáltalán nem volt megtervezve” – mondta majd hozzátette, hogy szerinte igenis Brueckner a felelős McCann elrablásáért, és úgy gondolja, hogy a brit lány halott.

„Hogy végül ő ölte-e meg, azt nem tudom.”

Kapcsolódó tartalom

Brueckner jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy idős amerikai nő megerőszakolásáért, amelyet a portugáliai Algarve-ban követett el, közel ahhoz a helyhez, ahonnan a 3 éves kislány eltűnt.

Ajánljuk még