Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Hátborzongató: férje a Titanban, üknagyszülei a Titanicon lelték halálukat

| Szerző: hirado.hu
Az OceanGate vezérigazgatójának, Stockton Rushnak a felesége, Wendy Rush a levéltári feljegyzések szerint két olyan személy leszármazottja, akik a Titanic fedélzetén utaztak 1912-ben, és akik életüket vesztették, amikor az óceánjáró elsüllyedt. Csütörtökön jelentették be, hogy meghaltak a hajóroncshoz lemerülő Titan nevű tengeralattjáró utasai, köztük az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush.

Csütörtökön vált biztossá, hogy meghaltak a Titanic közelében eltűnt Titan merülőhajó utasai, köztük az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush. Nem ez az első tragédia, ami a családhoz köthető.

Kapcsolódó tartalom

A férfi felesége, Wendy Rush ugyanis ükunokája Isidor Strausnak és feleségének, akik a Titanic tragédiával végződő útján a leggazdagabb utasok közé tartoztak. Az 1845-ben született Straus az amerikai Macy’s áruház társtulajdonosa volt – írja a The New York Times.

A közösségi média oldalain közzétett információk szerint Wendy az elmúlt két évben háromszor is részt vett az OceanGate-expedícióban, melynek célja a Titanic roncsainak megközelítése volt. A nő az OceanGate vállalat kommunikációs igazgatójaként dolgozik és régóta tagja a vállalat jótékonysági alapítványának.

Kapcsolódó tartalom

Rush felmenői a Titanic egyik leginkább tragikus szerelmi történetéről ismertek.

A túlélők arról számoltak be, hogy látták Ida Straust, amint visszautasítja, hogy kimentsék a süllyedő Titanicról, ehelyett úgy döntött, hogy a hajón marad férjével, akivel több mint 40 éve élt együtt. A párt kézen fogva látták a Titanic fedélzetén állni, amikor az a jeges vízbe süllyedt.

Strausék történetének kitalált változatát James Cameron rendező tette halhatatlanná, akinek a katasztrófáról szóló 1997-es filmjében egy idős házaspár ölelkezik az ágyukban, miközben a víz a kabinjuk körül emelkedik.

Kapcsolódó tartalom

Isidor Straus holttestét nagyjából két héttel a Titanic elsüllyedése után találták meg, Ida Straus holttestét azonban soha nem találták meg.

Ajánljuk még