Megrázó

Varga Judit: Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban

Tornádó sújtott egy texasi várost, többen meghaltak

Egy vagy több tornádó is lecsapott helyi idő szerint csütörtökön egy észak-texasi városra, három ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek, jelentősek a károk – számolt be az ABC News amerikai hírtelevízió.

Az Egyesült Államok közép-nyugati és déli részén több államban is riasztást rendeltek el a rendkívüli időjárás miatt. A texasi Perryton kisvárosban csütörtök este pusztított tornádó. A viharvadászok által megosztott videók szerint fákat csavart ki, több épület megsemmisült vagy megrongálódott, és fákat döntött ki.

Egy ember lakókocsijában halt meg, több mint 75 másikat egy közeli kórházban kezelnek, tízen vannak válságos állapotban – idézte a város tűzoltóparancsnokát, Paul Dutchert az ABC News amerikai televíziós csatorna.

„Láttam, ahogy a tornádó komoly pusztítást végzett a város ipari részén. Sajnos, onnan nyugatra csak lakókocsik, lakókocsik, lakókocsik, amelyek teljesen elpusztultak. Jelentős a kár” – mondta a Fox Weather nevű időjárási Youtube-csatornának Brian Emfinger viharvadász, aki drónnal filmezte a tornádót.

Texasban és Oklahomában közel ötvenezer fogyasztó maradt áram nélkül.

A tornádók, amelyek éppoly lenyűgözőek, mint amennyire nehéz megjósolni haladási irányukat, gyakoriak az Egyesült Államokban, különösen az ország középső és déli részén. A környező területekről és Oklahomából is érkeztek segítők a több mint nyolcezer lakosú Perrytonba, amely az oklahomai határ közelében fekszik.

Kiemelt képünk: A pusztítás nyomai a Texas állambeli Perrytonban 2023. június 15-én, miután előző nap tornádó tombolt a térségben. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb hárman életüket vesztették és 56-an megsérültek. (Fotó: MTI/AP/David Erickson)

Ajánljuk még