Aktuális

Halálos vonatgázolás történt

Volodimir Klicsko a ringen kívül ment neki az egykori ünnepelt ukrán labdarúgónak

| Szerző: hirado.hu
Az ukrán válogatottsági rekorder, Anatolij Timoscsuk oroszországi szerepvállalásával kapcsolatban Volodimir Klicsko egykori ukrán ökölvívó közölte, jogosan fosztották meg az egykori labdarúgót címeitől. Timoscsuk ugyanis évek óta Oroszországban él és dolgozik, ráadásul – a korábbi felszólítások ellenére – nem emelte fel szavát az Ukrajnát ért orosz agresszióval szemben. Klicsko szerint a Bayern München korábbi sztárja egy „háborús bűnös” kiszolgálója.

A Bayern München korábbi ukrán középpályásának, Anatolij Timoscsuknak a karrierjét nagyban befolyásolta az, hogy az orosz–ukrán háború 2022-es kitörését követően sem mondott fel csapatánál, a Zenit Szentpétervárnál, hanem maradt segédedzőnek a Néva-parton. Timoscsuk mindeddig nem nyilvánított véleményt az ukrajnai orosz megszállással kapcsolatban sem.

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség ezért élethosszig tartó eltiltással büntette az ukrán válogatottsági rekorder labdarúgót,

aki pályafutása során szerepelt a 2006-os világbajnokságon, a Zenittel 2008-ban UEFA-kupát, a bajorokkal pedig 2013-ban Bajnokok Ligáját is nyert.

Kapcsolódó tartalom

A hazájában korábban sztárként ünnepelt Timoscsukkal kapcsolatban most Volodimir Klicsko (Kijev polgármesterének öccse – a szerk.) fogalmazott meg kemény kritikát. A korábbi nehézsúlyú világbajnok ökölvívó kijelentette:

Timoscsuk úgy döntött, hogy kiszolgál egy „háborús bűnöst”, aki több százezer orosz katonával háborúzik, és el akarja tűnteni Ukrajnát a föld színéről.

Az ifjabbik Klicsko értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Timoscsuk – a korábbi felszólítások ellenére – mindmáig nem ítélte el nyilvánosan Oroszországot, valamint amiatt, hogy az egykori ukrán válogatott és családja továbbra is Szentpéterváron él.

Volodimir Klicsko véleménye szerint

helyes lépés volt az ukrán illetékesektől, hogy megfosztották Timoscsukot korábbi ukrajnai címeitől.

A büntetés értelmében az ukrán szövetség megfosztotta Timoscsukot a profi edzői licencétől, továbbá az ukrán bajnoki címektől, a kupa- és szuperkupa-győzelmektől, valamint törölte a válogatott játékosok hivatalos nyilvántartásából az egykori középpályást.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Krone.at

Kiemelt képen: Volodimir Klicsko volt nehézsúlyú ukrán profi ökölvívó (b) és fivére, Vitalij Klicsko kijevi polgármester panelbeszélgetésen vesz részt az 51. Világgazdasági Fórumon Davosban 2022. május 23-án. (MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron)

Ajánljuk még