Aktuális

Ötre emelkedett a ralibaleset halálos áldozatainak száma

Állami temetést kap Silvio Berlusconi, a milánói dómban tartják a gyászszertartást

| Szerző: hirado.hu
Sergio Mattarella olasz államfő jelenlétében, a milánói székesegyházban búcsúztatják szerdán Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, üzletembert – közölte a milánói kúriára hivatkozva az ANSA olasz hírügynökség hétfőn.

Várhatóan Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök is részt vesz a gyászszertartáson – közölték az olasz lapok hétfőn.

Az ANSA hírügynökség online kiadása arról számolt be, hogy

Berlusconi holttestét hétfőn szállítják át otthonába, a Milánó melletti Arcore városában lévő Szent Márton-villába, majd kedd reggeltől a 86 éves korában elhunyt üzletember által alapított Mediaset televízió- és médiacsoport központi épületében, Cologno Monzese városkában helyezik el a felravatalozott holttestet.

Kollégái, illetve az érdeklődők ott róhatják le kegyeletüket.

Kapcsolódó tartalom

Berlusconi múlt pénteken került kórházba Milánóban, ahol kontrollvizsgálatokat végeztek el rajta, miután az elmúlt hónapokban leukémiával és tüdőfertőzéssel kezelték.

A médiamágnás Berlusconi, a Forza Italia! (Hajrá, Olaszország!) párt alapító elnöke, miniszterelnökként 1994–1995, 2001–2006 és 2008–2011 között vezette Olaszországot.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Dario Fo Nobel-díjas olasz drámaíró gyászszertartása a milánói dóm előtt 2016. október 15-én (Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi)

 

Ajánljuk még