Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Gépfegyverek hangjára riadtak fel éjszaka Szabadkán, ismét migránsok lövöldöztek

Gépfegyverekkel lövöldöztek az illegális bevándorlók Szabadkán és környékén. Az esetről videó is készült. A helyiek szerint ezek az esetek szinte már be sem kerülnek a hírekbe. A szerb-magyar határhoz közeli erdőben még mindig rengeteg a migránscsoport. Az embercsempészek forintra átszámolva százezreket is elkérnek tőlük egy-egy útért.

Sorozatban sülnek el a lövések Szabadkánál. Egy családi ház térfigyelőkamerája rögzítette, ahogy ismét gépfegyverek hangjára riadtak fel a helyiek késő este.

„Tegnapelőtt este fél nyolckor elkezdtek itt a lőtérnél egészen eddig a rétig fél tizenegyig folyamatosan lövöldöztek” – mondta egy helyi férfi.

A lövöldözések mára már mindennaposak a Makkhetesi erdőnél. A helyiek élete gyökeresen megváltozott. Alkalmazkodniuk kellett a veszélyhelyzethez, így fokozottan óvják a gyerekeket is.

Kapcsolódó tartalom

„Az emberek nagyon rettegnek, ez tény, nem merik kiengedni a gyereket az iskolából, nem merik kiengedi a játszótérre, régen itt bicikliztek és kutyákat vezettek, sétáltak az erdőben az emberek az úgynevezett Naftás úton, most senki nincs sehol” – mondta egy helybéli.

Rengeteg üres székkel találkozni ebben a tőzegbányai erdőben. Úgy tudni, hogy a migránscsapatok őrszemei ezekben ülnek. Amint meglátják, hogy idegenek közelednek, riasztják a többi táborlakót.

A helyiek szerint naponta akár negyven taxi is megfordul a környéken, de csak az erdő széléig szállítják a bevándorlókat. Általában a délutáni órákban érkeznek a legtöbben.

A szabadkai befogadóközpontban közben csak páran lézengenek. Az erdőkhöz képest itt jóval kevesebb az illegális bevándorló. Vannak, akik kihasználják a helyzetet: a befogadóközponthoz közel még egy konténerétterem is nyílt, ahol az árjegyzék arabul van.

Kapcsolódó tartalom

Belgrádban a buszpályaudvar melletti parkban gyülekeznek a migránsok. Sokan megpihennek, mielőtt folytatják az útjukat az uniós országokba.

Ez a csapat például Szíriából érkezett és Németországba tart. Illegálisan, taxikkal terveznek Nyugat-Európába jutni, amiért fejenként 2200 eurót fizetnek, ami átszámítva több mint 800 ezer forintot jelent.

„Minél többet fizetsz annál könnyebb az út. Attól függ, mennyit tudsz fizetni. Nekem 2500 euró megtakarított pénzem van. Nincs több. Szerintem ez elég lesz, hogy eljussak Németországba és ott normális életet tudjak élni” – mondta az M1-nek egy migráns.

Az egyenruhások csak pénteken több mint 250 illegális bevándorlót tartóztattak fel a déli határon. És több mint 138 főt akadályoztak meg abban, hogy hazánk területére léphessenek.

A tavalyi év végére jelentősen csökkent az illegális bevándorlók száma, azonban a jó idő beköszöntével ismét rengetegen próbálnak illegálisan Magyarország területére jutni.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még