Aktuális

Rémisztő videón az emberrablás, az elkövető a bejárati ajtó elől hurcolta el az asszonyt

Szólásszabadság vagy szerződésszegés? Olyat húzott Tucker Carlson, hogy a Fox ügyvédjei nem hagyták szó nélkül

| Szerző: hirado.hu
A Fox News amerikai hírtelevízió szerint Tucker Carlson, a csatorna egykori műsorvezetője megsértette szerződését, amikor kedden elindította önálló műsorát a Twitteren.

A népszerű tévés kedden jelentkezett először új online műsorával közösségi oldalán, hetekkel azután, hogy távozott Fox Newstól, amely el is távolította kínálatából a nevével fémjelzett politikai-közéleti műsort.

Az ügy előzménye, hogy a hírcsatorna anyavállalata, a Fox Corp április 19-én peren kívüli egyezségre jutott a Dominion Voting Systems (DVS) választási rendszereket gyártó céggel a csatorna ellen indított rágalmazási perben, miután a DVS 1,6 milliárd dollárra (548 milliárd forint) perelte a Foxot, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában – egyebek között Carlsonéban – megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét.

Kapcsolódó tartalom

Carlsonnak tanúvallomást kellett volna tennie az eljárás során.

A DVS szerint a Fox műsorvezetője rágalmazással felérő kijelentéseket tett a 2020-as elnökválasztást követően a vállalatról. A DVS azt állította, hogy Carlson üzenetváltása stábjával elegendő bizonyítékot szolgáltat arra, hogy tudták, hamisak azok az állítások, miszerint a szavazógépeket a voksolás elcsalására használták volna.

A Fox News most Carlson szerződésére hivatkozik, amely „egyértelműen kizárja”, hogy az egykori tévés bármilyen tartalommegosztó felületen szerepeljen. Ez szerintük kiterjed az internetes streamingre és egyéb digitális felületekre is.

Kapcsolódó tartalom

A Bryan Freedman, Carlson ügyvédje által kiadott nyilatkozat szerint

a csatorna, amely „éppen a szólásszabadságra hivatkozva védi magát” megsérti Tucker Carlson szabad véleménynyilvánításhoz való alkotmányos jogát.

Kiemelt kép: Tucker Carlson. (Forrás: Twitter/TuckerCarlson)

Ajánljuk még