Megrázó

Kihúzták egy ausztriai tóból, de a kórházban meghalt egy magyar férfi

Tiltakozás indult gyermekek LMBTQ-érzékenyítése miatt Csehországban

| Szerző: hirado.hu
Az esemény miatt tiltakozók szerint káros a gyermekekre az, hogy transznemű előadó olvas mesét nekik. A Szövetség a Családért (AliPRO) nevű csoport tiltakozása miatt a helyi büszkeség hete rendezvénysorozat eseményét megtartották, ám azon csak 50 fő vehetett részt. A protestálók nehezményezték, hogy a rendezvény a dél-morvaországi régiótól kapott támogatást.

A brünni Kino Art mozi előtt gyülekeztek azok a tiltakozók, akik nemtetszésüknek adtak hangot amiatt, hogy Ivory Divine transzvesztita előadó mesét olvas gyermekeknek. A rendezvény a helyi büszkeség hete eseménysorozat egyik programja volt, amelynek célja – az Expats.cz beszámolója szerint – az, hogy a szülők és a gyerekek megismerkedjenek a sokszínűséggel.

Kapcsolódó tartalom

A Szövetség a Családért (AliPRO) nevű csoport az esemény meghirdetése óta próbálta megakadályozni a rendezvényt. A múlt héten a csoport arra kérte tagjait és a nyilvánosságot, hogy lépjenek kapcsolatba a fesztivál szervezőivel, valamint Markéta Vanková brünni polgármesterrel, továbbá Jan Grolich dél-morvaországi kormányzóval, és kérjék őket a felolvasóest letiltására.

A szervezet az általa publikált nyílt levelében több pszichológus véleményére hivatkozott, akik szerint az ilyen mesemondó rendezvények károsak a gyermekekre.

A levélben felhívták a figyelmet arra is, hogy az Egyesült Államokban egyre több olyan állam van, ahol törvényt hoztak, vagy próbálnak hozni a gyerekek védelmében. Továbbá arra kérték a polgármestert és a kormányzót, hogy vonják vissza a rendezvény támogatását.

A tiltakozás hatására a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy megtartják a rendezvényt, ám 50 főre korlátozták a felolvasáson résztvevők létszámát, akiknek ráadásul előzetesen regisztrálniuk is kellett az eseményre. A transzvesztita előadó által felolvasott mese két hím pingvinről szólt, akik egy elhagyott tojást keltenek ki.

Kapcsolódó tartalom

A mozi elé érkező tüntetők nemtetszésüknek adtak hangot az LMBTQ-propagandával kapcsolatban.

A tiltakozók azt is kifogásolták, hogy a rendezvény a dél-morvaországi régiótól kapott támogatást. Ezzel ellentétes véleményt közölt a sajtóval a fesztivál szóvivője, aki elmondta, hogy bár a kormányzói hivatal támogatta a büszkeség hetét, egyetlen korona sem ment a programnak ezen részére.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Expats.cz

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még