Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

Megrázó felvételen, ahogy a babakocsiban ülő gyermekre támad a szír késelő

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Egy késes támadó megsebesített hat embert, köztük négy kisgyermeket csütörtök reggel a kelet-franciaországi Annecy városában egy parkban. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek!
@hirado.hu Kisgyerekeket késelt egy szír migráns Franciaországban #külföld #francia #franciaország #france #crime #kids #knife #tragedy #police #ambulance #foryou #foryoupage #fy #neked #nekedbe ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A rendőrség elfogta a férfit, egy menekültstátusszal rendelkező szíriai állampolgárt. A megtámadott gyermekek három év alattiak.

A BFM hírtelevízióban megszólaló szemtanúk elmondták: délelőtt háromnegyed 10-kor egy üvöltözve rohanó férfire lettek figyelmesek az Annecy-tó mentén húzódó parkban, aki egyszer csak késsel rátámadt babakocsiban lévő gyerekekre, majd egy közbeavatkozó felnőttet is megsértett, végül a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik előállították. A támadás közben a késelő nem mondott semmit.

A Twitteren terjed a videó, ami a megrázó esetről készülhetett: a felvételeken jól látszik, ahogy a támadó a játszótér mellett sétál késsel a kezében, majd egy őt megállítani próbáló hátizsákos férfit kikerülve beugrik az elkerített játszótérre, és többször rátámad egy babakocsi mellett álló anyukára és a kocsiban ülő gyermekekre.

Egy másik felvételen már a menekülés pillanatai láthatók:

A megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes – közölték az AFP-vel rendőrségi források. A támadó a BFM hírtelevízió értesülése szerint Svédországban megadott menekültstátusszal rendelkező, 1991-ben született szíriai állampolgárnak nem volt korábban dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálati nyilvántartásokban.

Bár a terrorelhárítási ügyészség is vizsgálja a történeteket, egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a támadást, a bűnügyi rendőrség végzi a nyomozást. Emmanuel Macron államfő a Twitteren gyáva támadásnak minősítette a késelést, amelynek következtében gyerekek és egy felnőtt élet és halál között van.

Ajánljuk még