Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Magyarázkodik az elmúlt évtizedek legnagyobb brüsszeli korrupciós botrányának főszereplője

| Szerző: hirado.hu
Zavarták az otthoni bőröndben tartott eurószázezrek, ezért azokat vissza akarta adni az eredeti tulajdonosának – ezzel az elképesztő magyarázattal próbálta megmagyarázni korrupciós botrányát Eva Kaili, baloldali európai parlamenti képviselő egy olasz lapnak. A most éppen szabadlábon lévő baloldali politikus azt tervezi, hogy a jövő heti európai parlamenti ülésen már ott lesz.

Eva Kaili szabadulása után újra aktivizálta magát mint politikus. Interjúkat ad, hol személyesen, hol ügyvédein keresztül. Újra aktív a közösségi oldalain, visszatéréséről álmodozik, és kritizálja az európai parlamenti képviselőtársait, hogy lemondatták az EP alelnöki posztjáról.

Az Európai Unió Irodalmi Díjának brüsszeli átadási ünnepségén készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyeztek Belgiumban 2022. december 11-én (MTI/AP/Európai Parlament)

Az otthonában talált bőröndnyi pénzről pedig elképesztő magyarázatot adott a baloldali Corriere della Serrának.

Azt mondta, hogy a pénzzel teli bőrönd a korábbi olasz EP-képviselő, NGO-vezető Pier Antonio Panzeri irodájából származik. A lakás emeletén volt, ahol amúgy sosem szokott járni, és azt vissza akarta adni Panzerinek. Kaili állítása szerint annyit tudott, hogy Panzeri civil szervezetével egy nemes célra adományokat gyűjt. Mivel zavarta az a bőröndnyi rengeteg pénz, ami az otthonában volt, ezért vissza akarta adni. Tehát két másik EP-képviselőre akarja fogni az egészet, akiket amúgy a nyomozati anyag is megemlít.

Kapcsolódó tartalom

Eva Kaili még arról is beszélt: sajnálja, hogy nem álltak ki mellette képviselőtársai, és hogy menesztették az európai parlamenti alelnökségből. A június 12-i EP-plenáris ülésen egyébként már ott akar lenni. Háláját fejezte ki a Soros-féle Amnesty Italynak, mert felszólalt az ügyében. Kaili azt is elmondta a lapnak, hogy végig akarta járni az Öböl-menti országokat, erre amúgy az EP-elnöke kérte fel.

Kapcsolódó tartalom

Szerinte nem az ügye az igazi botrány, hanem az, hogy a belga titkosszolgálatok megfigyelés alá vették volna az EP Pegazus különbizottság tagjainak tevékenységét, szerinte ezt tartalmazzák a nyomozási anyagok – olvasható az Origón.

Ajánljuk még