Aktuális

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait és nyereményeit

Ferenc pápa sikeres műtétje után jókedvűen kérdezte orvosaitól: „Mikor csináljuk a harmadikat?”

Sikeres volt Ferenc pápa szerdán elvégzett sérvműtétje, a katolikus egyházfő éber és jól van – közölte Sergio Alfieri műtőorvos. Sergio Mattarella olasz államfő az olasz nép és „valamennyi hívő és nem hívő” nevében, levélben kívánt gyors felgyógyulást a Szentatyának.

Mint mondta, a pápa olyan jó hangulatban volt, hogy megkérdezte: „Mikor csináljuk a harmadik (műtétet)?”.

Hangsúlyozta, hogy

Ferenc pápának nincs más panasza, és öt-hét napon belül elhagyhatja a kórházat.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő elmondta, hogy Ferenc pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik jókívánságokkal halmozták el és mielőbbi felépülését kívánták.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet feltehetően egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

„A műtétet elvégezték: szövődmények nélkül zajlott és három órán át tartott”

– ismertette a Vatikán.

Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök levélben kívánt sok erőt és egészséget Ferenc pápának.

„Szeretném a legjobb kívánságaimat tolmácsolni Szentségednek a délutáni műtét pozitív kimeneteléhez. Az egész olasz nép a szeretetével és együttérzésével támogatja Önt, amelyekkel én is teljes mértékben azonosulok. A katolikus hívek imáin kívül számtalan ember, hívők és nem hívők együttérző gondolataira is számíthat ezekben a percekben. Ismételten tolmácsolom Őszentségének a legjobb kívánságaimat a békés lábadozáshoz, valamint a mielőbbi és teljes gyógyuláshoz” – írta Mattarella.

Kapcsolódó tartalom

Ez a 86 éves egyházfő harmadik kórházi tartózkodása, mióta 2013-ban pápává választották. A Vatikán szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

Ajánljuk még