Aktuális

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

Azt hitte, bérgyilkost rendelhet az interneten, hogy megöljön egy hétéves gyereket

| Szerző: hirado.hu
Letartóztattak és gyilkosságra való felbujtással vádoltak meg egy tinédzsert Amerikában, mert állítólag bérgyilkost próbált meg felbérelni, hogy megölessen egy hétéves gyereket.

A 17 éves fiú indítéka nem ismert, a hírek szerint a „munkaajánlatot” és a célpont személyes adatait egy internetes oldalra töltötte fel, abban a hitben, hogy kapcsolatba léphet a leendő megbízottjával.

A vádlott által valósnak hitt oldal azonban nem volt valós. Eredetileg még 2005-ben hozták létre, hogy egy kiberbiztonsági startup céget reklámozzanak, a vállalkozás viszont sosem indult el – olvasható az iowai Storm Lake rendőrségének hétfőn kiadott közleményében.

A megkeresést a weboldal adminisztrátora továbbította a rendőrségnek, amely ezután azonosította a fiatalt, akit péntek reggel egy nyomozó keresett fel.

A tinédzsert még aznap délután letartóztatták, mivel a rendőr állítólag meg tudta erősíteni, hogy a gyanúsított valóban meg akarta öletni célpontját.

A fiú mobiltelefonjáról származó további bizonyítékok alapján a rendőrök biztosnak vélték, hogy a hétéves kisfiút ért fenyegetés hiteles. A tinédzsert a fiatalkorúak bírósága elé utalták, a rendőrség az ügyben továbbra is nyomoz.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: CBS News

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még