Aktuális

Orbán Viktor: Magyarország négy új Gripent szerez be Svédországtól

Elon Musk után a Jerusalem Post is szupergonoszként emlegeti Sorost

| Szerző: hirado.hu
Sorost nem mint zsidót, hanem mint szupergonoszt érhet jogos kritika a világra gyakorolt egyéni befolyása miatt – olvasható az izraeli lap véleménycikkében.

Egy, a Jerusalem Postban nemrég megjelent véleménycikk szerint most, amikor Elon Musk rátámadt Soros Györgyre, ideje minden zsidónak Soros mellé állnia. Egy új – a lap online felületén publikált – véleménycikk szerzője, viszont úgy véli, ez tévedés, hiszen Soros és Musk vallási háttere semmilyen szerepet nem játszik a köztük kialakult konfliktusban, ezért nem antiszemitizmus Sorost kritizálni és gúnyolni – derül ki a Jerusalem Post publicisztikáját szemléző Mandiner cikkéből.

Kapcsolódó tartalom

Az izraeli lap szerzője szerint kevesen ártottak annyit Izraelnek, mint Soros György, aki két olyan szervezetet is támogat, amelyeknek nagy szerepe van abban, hogy a baloldali paradigma Izrael ellen fordult.

Démonizálta Izraelt a Soros-szervezet

A Human Right Watch alapításkori célja az volt, hogy fellépjen az emberi jogok minden sérelme esetén, majd egy Soros által támogatott Izrael-ellenes fanatikus vette át a szervezetet, amely ettől kezdve kifejezetten Izrael démonizálásával foglalkozott. Olyannyira, hogy még a szervezet eredeti alapítója is kénytelen volt elhatárolódni. A HRW többet tett azért, hogy a nemzetközi közösség és a progresszívek Izrael ellen forduljanak, mint bárki más.

Kapcsolódó tartalom

A második legbefolyásosabb szervezet, amely a progresszíveket Izrael ellen fordítja, egy másik Soros által finanszírozott csoport, a J Street, amely annak ellenére, hogy azt állítja magáról, hogy egy Izrael- és Palesztina-barát, progresszív szervezet, sokat tett azért, hogy a legtöbb progresszív és néhány liberális demokratát Izrael ellen fordítsa.

Soros, a szupergonosz

A cikkíró ezért ért egyet Muskkal abban, hogy

Soros tettei és motivációi hozzájárulnak a civilizáció szövetének eróziójához.

Igaz, hogy egyes jobboldali antiszemiták Sorosra összpontosítva antiszemita összeesküvés-elméleteket terjesztettek a világot irányító zsidókról.

Kapcsolódó tartalom

Ahogyan a múlt antiszemitái a Rothschildokat okolták a világ számos bajáért, úgy egyes mai bigottak is Sorost hibáztatják. A különbség csak az, hogy a Rotschildok elkötelezett támogatói voltak a zsidó közösségnek és a cionizmusnak.

Kapcsolódó tartalom

A cikk írója leszögezi, hogy minden zsidónak el kell ítélnie Soros zsidó örökségének antiszemita célú használatát, azonban

Soros Györgyöt nem mint zsidót, hanem mint saját jogán szupergonoszt érheti jogos kritika a világra gyakorolt egyéni befolyása miatt.

Kiemelt kép forrása: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Ajánljuk még