Időjárás

Kiadták a riasztást, lecsaphat a vihar és a jégeső

Olasz lap: Fegyvert fog a jobboldali kormányokra az Európai Parlament

| Szerző: hirado.hu
A jogállamiság megsértésének említése tökéletes eszköz arra, hogy megtámadják az „ellenszenves” országokat – írja a La Verità című olasz lap.

A magyar uniós elnökség megakadályozása a többi jobboldali kormányra is „fegyvert fog”, hiszen a jogállamiság megsértésének említése tökéletes eszköz arra, hogy megtámadják az „ellenszenves” országokat – írja a La Verità című olasz lap cikkét szemléző Mandiner.

Kapcsolódó tartalom

Korábban Lengyelország volt célkeresztben, de mióta a lengyel kormány atlantista politikát folytat, Magyarország áll középpontban.

A La Verità cikke szerint Magyarország a Nyugat szemében Kína és Oroszország trójai falova. A cikk szerzője szerint nem lehet egy olyan országot támadni, amely az Európai Unió tagja, inkább az a kérdés, hogy mire jó az Európai Unió?

Kapcsolódó tartalom

Természetesen lehet kritizálni a magyar kormányfőt, Orbán Viktort, de

egyértelműen látszik, hogy a benyújtott határozat a magyar uniós elnökség megakadályozására mennyire ingatag, hiszen bármelyik jobboldali kormány ellen be lehetett volna nyújtani

– mutatott rá az olasz lap.

Kapcsolódó tartalom

Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga párt a döntés ellen szavazott. Elisabetta Gualmini, az Európai Néppárt képviseletében a következőket mondta el: „Tudják ki szavazott Magyarország mellett? Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga. Ez a sokadik pofon az európai civilizációnak.”

Ironikusan azt is megjegyezte a cikk szerzője, hogy ezek szerint, aki nem az Európai Néppárt kívánsága szerint szavaz, az az európai civilizáció ellen szavaz.

Kiemelt kép forrása: MTI

Ajánljuk még