Aktuális

Meghalt az egyik utolsó vastüdőben élő ember

Befolyásos üzletember repülője miatt riasztotta az amerikai légvédelem az F–16-sokat

Vadászgépek vettek üldözőbe egy kisrepülőt az Egyesült Államokban, miután letért a kijelölt útjáról, és egyenesen a főváros, Washington központja felé vette az irányt. A pilótát hiába figyelmeztették, nem válaszolt. A gép végül Virginia hegyeiben eltűnt a radarról. Órákkal később találták meg a roncsait.

Egy amerikai házaspár rögzített egy rémisztő videót, a Washington állambeli Fairfaxben vasárnap. Épp belekezdtek új daluk felvételébe, amit egy hatalmas robbanás szakított félbe. Mindketten riadtan ugrottak fel a hangra. A fülsüketítő detonáció felverte a washingtoniakat vasárnap délutáni sziesztájukból – számolt be róla az M1 Híradója.

Kapcsolódó tartalom

Akkora robbanás volt, hogy még az otthonaink is beleremegtek” – írták az Egyesült Államok fővárosának lakói a közösségi médiában. Nem sokkal később a hivatalos magyarázat is megérkezett a furcsa jelenségre: az amerikai légvédelem F–16-os vadászrepülői okoztak riadalmat, amikor Washington állam felett szállva átlépték a hangsebességet.

A tájékoztatás szerint a vadászgépek egy magánrepülő elfogására indultak,

amely nem sokkal korábban letért a kijelölt útvonaláról, és egyenesen a Fehér Ház irányába tartott. A pilóta nem reagált a légi irányítók figyelmeztetéseire.

A Cessna típusú kisrepülő a Tennessee állambeli Elizabethtonból indult útnak, és az eredeti tervek szerint New Yorkba tartott egy pilótával és három utassal a fedélzetén.

Kapcsolódó tartalom

Ám nem sokkal azelőtt, hogy elérte volna a célját, a gép tett egy váratlan, 180 fokos fordulatot, és Washington központja felé vette az irányt.

Az észak-amerikai légvédelem ekkor fújt riadót. A vadászgépek üldözőbe vették a kisrepülőt, amely a figyelmeztetések ellenére sem tért le pályájáról. A pilóta még azután sem változtatott irányt, hogy a vadászrepülők világító rakétákat lőttek ki rá.

A Cessna végül Virginia államban, a George Washingtonról elnevezett erdő sűrűjében zuhant le. Az amerikai légvédelem állítja: nem ők lőtték le a gépet.

A roncsokra csak órákkal később találtak rá. A gép utasai közül senkit nem találtak életben. Kiderült, hogy a Cessna egy befolyásos floridai üzletember tulajdona, de nem ő, hanem a lánya, az unokája és egy dada utazott a fedélzeten. Még vizsgálják, pontosan mi történhetett.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még