Aktuális

Itt visszanézheti Milák Kristóf és Hosszú Katinka nagy visszatérését

Véget ért a háromnapos Duna nap az erdélyi Torockón

Véget ért a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó, idén háromnaposra bővült Duna-nap az erdélyi Torockón.

A Duna Médiaszolgáltató szervezésében megvalósult programsorozaton 250 fellépő várta a látogatókat egyebek mellett koncertekkel, kiállításokkal és népi mesterségek bemutatójával. A Duna-napon idén először nem csak az erdélyiek találkozhattak az anyaországiakkal, hanem a délvidéki, felvidéki, őrvidéki és kárpátaljai magyarok hagyományait is bemutatták.

Kapcsolódó tartalom

A Duna Nap háromnapos rendezvénysorozata a torockói unitárius templomban ért véget az ökumenikus istentiszteleten. A magyar unitárius egyház püspöke azt mondta: magyarként sokfélék és sokszínűek vagyunk, de az egységet mindig fel kell fedeznünk egymásban. Kovács István úgy fogalmazott: az államfeletti összetartozás a magyar közösség meghatározó eleme.

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója sikeresnek értékelte az idei rendezvényt, az elmúlt három nap programjai ugyanis lehetőséget teremtettek az összetartozás érzésének erősítésére.

Kapcsolódó tartalom

“Minden pillanat felemelő volt, mert mindegyik azt sugározta, legyen szó az istenházáról, legyen szó a koncertekről, az irodalmi programokról, a hagyományőrző programokról, hogy összetartozunk. Egymás szemébe tudtunk úgy nézni, hogy beszélgettünk, magunkról, a másikról, a hitünkről, a meggyőződésünkről, a kincseinkről, mindarról, amit szeretnénk megtartani, megőrizni, és átadni a következő nemzedéknek.” – mondta Altorjai Anita.

Bár a Duna Nap programjai lezárultak, a torockói Duna Ház egész évben, a nemzeti összetartozásra megélésére lehetőséget nyújtó programokkal várja a látogatókat.

Ajánljuk még