Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Triatlonverseny résztvevői közé hajtott egy motoros – meghalt

| Szerző: hirado.hu
Súlyos baleset történt vasárnap reggel a hamburgi Ironman triatlonversenyen, amikor egy motoros szemből a kerékpározó mezőnybe hajtott. A motoros a helyszínen életét vesztette, a kerékpáros súlyosan, több néző könnyebben megsérült – jelentette a német közszolgálati ZDF televízió sporthíradója.

A ZDF sporthíradó internetes honlapjának beszámolója szerint

a motoros, egy 70 éves férfi, a baleset következtében meghalt, három néző és a motorral ütköző kerékpáros triatlonista súlyosan megsérült.

A hamburgi katasztrófavédelem húszfős mentőegységgel vonult ki a helyszínre.

A ZDF Sportschau beszámolója szerint a rendőrség azt javasolta a szervezőknek, hogy rövidítsék le vagy fejezzék be a versenyt, ám utóbbiak elzárkóztak mindkettőtől, a Hamburg Ironman  így folytatódott.

A kerékpáros etap második körében a sportolókat leszállították a biciklikről a baleset helyszínén, át kellett tolniuk a kerékpárt az úttesten, majd folytatták a versenyt.

A kiemelt kép illusztráció; a képen: A francia Amaury Dehez az Ironman Lanzarote 2023 triatlonverseny kerékpáros szakaszán a spanyolországi Lanzarote kikötőjénél, 2023. május 20-án. (Fotó: EPA/Ardiel Perdomo)

Ajánljuk még