Aktuális

A hőségriadó miatt módosul az atlétikai vb szerdai programja

Erre utalhat az ukrán katonák rejtélyes videója

| Szerző: hirado.hu
Hajnalban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában. Kijev állítása szerint az orosz erők rakétákkal és drónokkal támadtak az ország több pontján. Az ukrán elnök szerint az oroszok szándékosan lőttek civil célpontokat. Moszkva ezt tagadja, szerintük az orosz haderő ukrán katonai létesítményeket semmisít meg. Mindeközben az ukrán védelmi minisztérium közzétett egy rejtélyes videót.

Ukrán jelentések szerin az éjszaka folyamán orosz rakéták csapódtak be az ukrajnai Dnyipróban. A támadásban egy kétemeletes lakóház összedőlt, több épület pedig súlyosan megrongálódott.

Az ukrán elnök szerint az oroszok szándékosan céloztak civil célpontokat.  Moszkva visszautasítja a vádakat.

Kapcsolódó tartalom

Légiriadó Kijevben

Több órán át tartó légiriadó volt érvényben az ukrán fővárosban, miután az orosz erők drónokkal és rakétákkal támadták az éjszaka Kijevet is.

Az ukrán légvédelem szerint mindegyik támadóeszközt sikerült megsemmisíteni. A Reuters szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy Kijev környékén robbanásokat lehetett hallani.

Kapcsolódó tartalom

Kijev állítása szerint az oroszok az éjszaka csapást mértek Ukrajna több településére, emiatt az egész országban légiriadót rendeltek el.

Az észak-ukrajnai  Szumiból 87 támadást jelentettek.

Találat ért egy működő repülőteret a közép-ukrajnai Kropvonickij város közelében – közölte a  ukrán légierő szóvivője. Jurij Ihnat szerint az hatból négy rakétát lelőttek, a támadás következményeit azonban nem részletezte. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette a légicsapások tényét.

Kapcsolódó tartalom

Psszt!

Mindeközben az ukrán védelmi minisztérium közzétett egy videót, az ellentámadásra utalva.

A  felvételen ukrán katonákat látni, akik az ujjukat az ajkukhoz tartva csendre intenek.

“A tervek szeretik a csendet” olvasható a videó végén, vélhetően arra utalva, hogy a támadás időpontját nem jelentik be.

Az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács titkára a Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában azt mondta: Ukrajna célja az elveszített területek visszaszerzése, stratégiájukat azonban folyamatosan módosítják.

Olekszij Danyilov megerősítette  Volodimir Zelenszkij elnök szombati kijelentését, miszerint készen állnak az ellentámadásra.

Ajánljuk még