Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Soha nem gondolta volna a hegymászó, hogy Suhajda Szilárdról ez lesz az utolsó fotó

| Szerző: hirado.hu
Ben Ferrer készített egy fotót, de soha nem gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó kép Suhajda Szilárdról.

Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapat tagja május 24-én reggel 7:30-kor tért vissza az Everest csúcsáról, amikor találkozott egy hegymászóval, aki a hóban ült. A magyar Suhajda Szilárd volt az, aki egyedül, oxigén nélkül mászott – szúrta ki a Mandiner az Explorersweb oldalán.

Ferrer készített egy fotót, de soha nem gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó kép Szilárdról.

Mint ismert, a hegymászó a Mount Everesten tűnt el, a világ legjobb serpái keresték, emberfeletti munkával. Az egyik serpa nyilatkozott is a kutatást követően.

„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – mondta Mikel serpa. „Mindent megtettünk, minden tőlünk telhetőt, de nem találtuk meg a holttestét”– tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Kedd este csendes megemlékezést tartottak Suhajda Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlangnál. A család külön kérésére volt, hogy a magyar sportember színes egyéniségével azonosulva, a résztvevők ne fekete ruhában érkezzenek az eseményre. A helyszínen ezrek búcsúztak.

Előtte, a hegymászó egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban több százan emlékeztek, gyújtottak gyertyát és mécseseket.

Kapcsolódó tartalom

A szervezők a hegymászó korábbi nyilatkozatával emlékeztek egykori diákjukra.

„A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége.

Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi.

A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nemcsak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”

Kiemelt kép: hirado.hu / Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még