Aktuális

Sokan riadtak fel álmukból az újabb földrengésekre Magyarországon

Adócsalás gyanújával őrizetbe vettek egy ismert környezetvédelmi aktivistát Vietnamban

Vietnamban adócsalás gyanújával őrizetbe vettek egy ismert környezetvédelmi aktivistát, a hírt pénteken az aktivista férje jelentette be a sajtónak.

Az 50 éves Hoang Thi Min Hong május 31-óta van őrizetben, férje, Hoang Vinh Nam szerint az 50 éves aktivistát Ho Si Minh-város börtönében őrzik.

Nguyen Duc Thang, a vietnámi külügyminisztérium szóvivőhelyettese a sajtó megkeresésére annyit mondott, Hanoi teljes mértékben elkötelezett a környezetvédelem, valamint a fenntartható fejlődés iránt, s kezeli az éghajlatváltozás okozta kihívásokat.

Hoang Thi Minh Hong 2013-ban alapította Change (Változás) nevű, azóta megszűnt környezetvédelmi szervezetét, és elsősorban a fiatalokat akarta megszólítani a környezetvédelem – a többi között a klímaváltozás, a környezetszennyezés és az illegális vadkereskedelem – témájában.

Kapcsolódó tartalom

Emberi jogi csoportok az utóbbi években többször azt vetették a vietnami vezetés szemére, hogy nem ad teret ellenzékieknek, elsősorban azoknak, akik a környezetvédelem érdekében szólalnak fel.

Hanoi több környezetvédelmi aktivistát vetett börtönbe, köztük a zöld Nobelként emlegetett Goldman Környezetvédelmi Díj 2018-as győztesét, Nguy Thi Khanh-t is, aki csaknem egy év után idén májusban szabadult.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még