Baleset

Egy idős nő meghalt a Balatoni úton történt balesetben

Ukrán parancsnok: Átmenetileg szünetelnek az összecsapások Bahmutnál

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

„A helyzet Bahmut irányában megváltozott. Jelentősen csökkentek az orosz erők rohamai. Első pillantásra úgy tűnik, hogy az ellenség felhagyott a támadó hadműveletek folytatásával a térségben, de ez nem felel meg a valóságnak. Átmenetileg megváltozott a hadművelet formátuma a Wagner orosz zsoldoscsoport alakulatainak kivonása, orosz reguláris, köztük légideszant alakulatokkal való felváltása nyomán. Ezért a jelenlegi helyzet a nyugodtság benyomását keltheti” – magyarázta a katonai vezető, aki jelenleg a harcok övezetében tartózkodik.

Kapcsolódó tartalom

Figyelmeztetett ugyanakkor arra, hogy az orosz erők igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, tartva az ukrán ellentámadástól.

„Az elmúlt napokban az ukrán alakulatok felfüggesztették az előrenyomulást a szárnyakon, mivel ott más fontos feladatokat láttak el. Csoportunk parancsnoksága megfelelő intézkedéseket hoz egységeink harcképességének helyreállítása és az ellenséges szándékok meghiúsítása érdekében

– fűzte hozzá Szirszkij.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy csütörtökön az orosz erők csapást mértek a megyeszékhely, Harkiv ipari övezetében egy létesítményre. A romok alól sértetlenül mentettek ki egy nőt.

Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzók beszámolóiból készített délelőtti beszámolójában azt írta, hogy az elmúlt napban országszerte hét polgári személy vesztette életét, és 27 sérült meg. Közülük csütörtökre virradóan Kijevben és környékén hárman haltak meg, és 16-an szenvedtek sérüléseket.

A kelet-ukrajnai donyecki régióban két civil halt meg, és öt sérült meg az elmúlt napban, a déli Herszon megyében pedig egy helyi lakos vesztette életét, és öt sebesült meg.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége 460-nal mintegy 208 370-re nőtt. Az ukrán erők megsemmisítettek egyebek mellett két harckocsit és 14 tüzérségi rendszert.

Kiemelt képünk: MTI/EPA

Ajánljuk még