Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

Megcsillant a remény – mégis életben lehetnek a dzsungelbe zuhant repülőről eltűnt gyerekek

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is keresik azt a négy kisgyereket, akik egy lezuhant repülőgép roncsaiból tűntek el május elsején a kolumbiai dzsungelben. A mentőcsapat újabb bizonyítékokra bukkant, amik megerősítik, hogy a gyerekek még életben lehetnek. A kutatók a talajon megtalálták a legidősebb eltűnt, egy 13 éves kislány lábnyomát, továbbá személyes tárgyakra és gyümölcsmaradékokra is bukkantak.

Kapcsolódó tartalom

A kutatócsapat újabb bizonyítékokat talált, amik arra utalnak, hogy még életben lehetnek azok a gyerekek, akik egy repülőgéppel zuhantak le a kolumbiai dzsungelben.

Mint az már ismert, május elsején lezuhant egy Cessna 206-os repülőgép fedélzetén hét utassal az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa között a dzsungelben. A repülőgép roncsait, valamint a pilóta, az anya és egy vezető holttestét kedden megtalálták, de a gyerekek – egy 13, 9 és 4 éves gyermek, illetve a 11 hónapos csecsemő – eltűntek. A repülőgép utasai az őslakos uitoto közösség tagjai voltak. Az uitotók Kolumbia délkeleti és Peru északi részén élő őslakos nép.

A gyerekek felkutatására indított mentőakcióban több mint százan vesznek részt, köztük katonák, őslakosok, kutató-mentők és keresőkutyák. A csapat által talált nyomok alapján a szakemberek úgy vélik, hogy a kiskorúak még életben lehetnek.

A mentőcsapat felfedezett egy lábnyomot a dzsungel saras talaján, amely feltehetően a 13 éves Leslyé. A műholdfelvételek és a lábnyom alapján kiderítették, hogy az eltűntek merre indulhattak el. Az útvonalon személyes tárgyakat és gyümölcsmaradékokat is találtak.

Az utioto őslakos csoport vezetői abban reménykednek, hogy a gyerekek gyümölcsismerete és a dzsungelben való túlélési készségei nagyobb esélyt ad arra, hogy élve megtalálják őket.

„A bizonyítékok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a gyerekek életben vannak” – mondta Pedro Sanchez tábornok, a mentőcsapat vezetője hétfőn.

A balesetet szenvedett gép május elsején reggel indult útnak, de a pilóta néhány perccel a felszállás után motorproblémát jelentett, a gép nem sokkal később eltűnt a radarról. A katonák május közepén találták meg a gép roncsait, és a három felnőtt áldozat holttestét.

Kapcsolódó tartalom

A sűrű dzsungelben elterülő, mintegy 320 négyzetkilométeres területet katonák és a terepet jól ismerő őslakosok kutatják át, emellett a légierő több mint tízezer szórólapot szórt szét az erdőben, amelyen spanyolul, és a gyerekek anyanyelvén, indián uitoto nyelven írt utasítások olvashatók, többek között, hogy maradjanak a helyükön, de túlélési tanácsokat is tartalmaznak. A hadsereg élelmiszercsomagokat és palackozott vizet is szétszórt a területen, hátha megtalálják azokat a gyerekek.

Forrás: DailyMail

Ajánljuk még