Aktuális

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót

Szijjártó Péter: A magyar katonák a kapott parancsoknak megfelelően jártak el

| Szerző: hirado.hu
A magyar katonák helytálltak, hiszen az olasz–amerikai parancsnokság alatt végrehajtott műveletben a kapott parancsoknak megfelelően jártak el – hangsúlyozta Szijjártó Péter a hétfői koszovói incidens kapcsán, amelyben több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan.  

Magyarországnak az a kifejezett nemzetbiztonsági érdeke, hogy a Nyugat-Balkánon béke és nyugalom legyen, ezért is hangsúlyozzuk az Európai Unió bővítésének fontosságát állandóan Brüsszelben. Sajnos a tagországok döntő többsége ellene van a bővítésnek – világított rá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán publikált videóban.


A tárcavezető rámutatott, hogy az európai intézmények kifejezetten lassúak, holott teljesen világos, hogy az európai integráció jó eszköz ahhoz, hogy ebben a térségben is béke és nyugalom legyen.

Kapcsolódó tartalom

„Mi nemcsak beszélünk erről, hanem teszünk is ezért, ezért van az, hogy százszámra szolgálnak magyar katonák a NATO-kötelékben a Nyugat-Balkánon, Koszovóban, illetve egy EU-s misszióban Bosznia-Hercegovinában” – hangsúlyozta a miniszter, majd leszögezte, hogy a Koszovóban szolgáló magyar katonák helytálltak, hiszen a parancsnak megfelelően látták el feladatukat.

Kapcsolódó tartalom

„A magyar katonák helytálltak, a magyar katonákra büszkék lehetünk, hiszen az olasz–amerikai parancsnokság alatt végrehajtott műveletben a magyar katonák a kapott parancsoknak megfelelően jártak el, a feladataikat a kapott parancsoknak megfelelően látták el”

– tette egyértelművé Szijjártó Péter.

A tárcavezető elmondta, hogy tizenöt sebesült katonát kellett kórházban ellátni, életveszélyben szerencsére nincsen senki.

Kapcsolódó tartalom

„A Honvédelmi Minisztérium, illetve a honvédség által a helyszínre küldött orvoscsoport majd eldönti, kit kell hazaszállítani, illetve kinek lesz elegendő a helyi ellátás” – mondta el a koszovói incidens kapcsán a tárcavezető.

Kiemelt kép forrása: MTI/Soós Lajos

Ajánljuk még