Aktuális

Ha vásárolt ebből a termékből a Sparban, ne fogyassza el, vigye vissza!

Kitüntetésnek nevezte Lindsey Graham az ellene Oroszországban kiadott körözést

Kitüntetésnek nevezte az ellene Oroszországban kiadott elfogatóparancsot Lindsey Graham amerikai szenátor hétfőn.

A szenátus republikánus tagja ellen azután adtak ki körözést az orosz hatóságok hétfőn, hogy az ukrán elnöki hivatal videót jelentetett meg a politikus kijevi látogatásáról. A szerkesztett videóban olyan kijelentések szerepelnek az amerikai politikustól, amelyek oroszok haláláról szólnak Ukrajnában, valamint amelyben az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtott katonai támogatást a „legjobb pénzkiadásnak” nevezi.

Kapcsolódó tartalom

Lindsey Graham hétfői közleményében további támogatásáról biztosította Ukrajnát Oroszország elleni harcában, valamint felajánlotta, hogy kész alávetni magát a Nemzetközi Büntetőbíróság ítéletének, amennyiben erre Oroszország is hajlandó.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az amerikai politikusról készült videóra azzal reagált, hogy „nehéz elképzelni nagyobb szégyent egy ország számára, minthogy ilyen szenátorai vannak”.

A kongresszus felsőházának tagja múlt héten Ukrajnában tett látogatása során tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is. Lindsey Grahamnek a háború kitörése óta ez volt az Ukrajnában tett harmadik hivatalos látogatása.

Kiemelt kép: MTI/EPA pool/Shawn Thew

Ajánljuk még