Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban egy amerikai drón

Felborult a viharban egy turistahajó a Maggiore-tavon, többen meghaltak

| Szerző: hirado.h
Legalább négy turista életét vesztette, többeket pedig kórházba kellett szállítani, miután vasárnap este egy vihar következtében felborult egy kirándulóhajó az észak-olaszországi Maggiore-tavon. A Focus Online úgy értesült, hogy a halálos áldozatok német állampolgárok.
Az olasz nemzeti tűzoltóság (Vigili del Fuoco, VVF) sajtóirodája által kiadott fotón a tűzoltóság búvárjai a Maggiore-tavon zajló mentési művelet közben, miután felborult egy turistahajó az észak-olaszországi Lisanza (Varese) közelében, 2023. május 29-én. Legalább négy ember meghalt, húsz másikat kimentettek és kórházba szállítottak. (Fotó: EPA/Vigili del Fuoco)

Az olasz tűzoltóság közleménye szerint 21 utast mentettek ki a kirándulóhajó környékén a vízből, miután a vízi eszköz felborult Lisanza település közelében. A kimentettek közül többeket  – a helyszíni elsősegélynyújtást követően – kórházba kellett szállítani, de már senki sincs életveszélyben.

Lombardia régió prefektusa, Attilio Fontana beszámolója szerint a halálos áldozatokkal járó balesetet egy hirtelen támadt tornádó okozta.

A 16 méteres hajón vasárnap este születésnapi ünnepséget tartottak, amikor egy hirtelen támadt forgószél felborította a vízi járművet, amely elsüllyedt. Két férfi és két nő vesztette életét.

A hajón összesen 23 turista és kétfős személyzet tartózkodott, 19 embernek sikerült a partra úsznia, ők nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

A hajót 16 méter mélyen találták meg a búvárok – számolt be a Corriere della Sera online kiadása.

A kapitány felelősségének megállapítására vizsgálat indult, a tó északi partján fekvő Varese város polgármestere, Giovanni Buzzi azt mondta, az előrejelzések nem említettek aznapra vihart.

A Milánótól mintegy 65 kilométerre északnyugatra elterülő Maggiore-tó Olaszország második legnagyobb tava, amely rendkívül népszerű a turisták körében.

Kiemelt képen: Az olasz nemzeti tűzoltóság (Vigili del Fuoco, VVF) sajtóirodája által kiadott fotón a tűzoltóság búvárjai a Maggiore-tavon zajló mentési művelet közben, miután felborult egy turistahajó az észak-olaszországi Lisanza (Varese) közelében, 2023. május 29-én. Legalább négy ember meghalt, húsz másikat kimentettek és kórházba szállítottak.  (Fotó: EPA/Vigili del Fuoco/Olasz tűzoltóság)

Ajánljuk még