Aktuális

Még mindig rejtély, mi okozta a furcsa egészségügyi problémákat

A brit kormány hirdetésekkel igyekszik elriasztani az Albániából érkező illegális bevándorlókat

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche-csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket „őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti”, ha megteszik ezt az utat.

A brit belügyminisztérium nem árulta el, hogy a hirdetések mennyibe kerülnek, de bejelentette, hogy a jövő héten Albániában induló kampány „világossá teszi a veszélyeket” is, amelyekkel a migránsok a kis lélekvesztőkön szembesülhetnek.

Tavaly rekordszámú ember kelt át a La Manche-csatornán, és 2023-ban eddig több mint hatezret észleltek.

A belügyminisztérium szerint Albánia „biztonságos és virágzó ország”, és sok állampolgár több országon utazik át, mielőtt az Egyesült Királyságba érkezve „hamis menedékjogi kérelmet nyújtanak be”.

Kapcsolódó tartalom

Idén márciusig albán állampolgárok kértek a leggyakrabban menedékjogot az Egyesült Királyságban: 13 714 kérelmet nyújtottak be, ebből 9487 kérelmező a La Manche-csatornán érkezett.

Robert Jenrick bevándorlási miniszter elmondta: „a szervezett bevándorlási bűnözés globális kihívás, amely a migrációs útvonal teljes hosszában nemzetközi megoldásokat igényel”. Hozzátette:

„ez magában foglalja a proaktív munkát a forrásnál, mielőtt az emberek veszélyes és szükségtelen utazásra indulnak”.

„Eltökéltek vagyunk a hajók megállításában, és az Albániában ezen a héten induló kampány csak egy része a belügyminisztérium munkájának, amelynek célja, hogy eloszlassuk az Egyesült Királyságba irányuló illegális utazással kapcsolatos mítoszokat, elmagyarázzuk a valóságot és küzdjünk a gonosz embercsempészek által terjesztett hazugságok ellen, akik ebből az aljas üzletből hasznot húznak” – hangsúlyozta Robert Jenrick.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még