Baleset

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó kirándulóhajó a Dunán

Rossz hírt kaptak Madeleine McCann szülei – akár hónapokig eltarthat a víztározónál talált minták vizsgálata

| Szerző: hirado.hu
Akár hónapokig is eltarthat a földminták és nyomok átvizsgálása, amelyeket a brit és portugál hatóságok gyűjtöttek a portugáliai víztározó átvizsgálása során – derült ki a 16 éve eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében tartó nyomozás legújabb fejleményeiből.

A legfrissebb hírek szerint az elemzők várhatóan már a jövő héten közölhetik a törvényszéki vizsgálat első eredményeit, Christian Wolters német ügyész azonban attól tart, hogy a teljes elemzés akár hónapokig is eltarthat.

A brit és portugál nyomozók csütörtökön az algarvei víztározó háromnapos átvizsgálása során fontos nyomokra bukkantak, amelyeket Németországba küldtek vizsgálatra. Sajtóinformációk szerint a víztározó átkutatását a német rendőrség kérte.

Az intenzív keresés során egy nagyobb erdőterületet is megtisztítottak a víztározó körül, és mintegy nyolc gödröt ástak, hogy mintákat gyűjtsenek. A vízvonalhoz közel több lyukat is vájtak a partba, és a víztározó széléhez közeli földutat rotációs kapával forgatták át.

A szakértők a helyszínről több tárgyat is elvittek, a hírek szerint ezek között ruhadarabok és műanyag tárgyak is voltak. A portugál rendőrségi források szerint a szárazföldet átvizsgáló hatóságok főképp ruha- vagy rongymaradványokat keresnek, a brit kislány eltűnése estéjén ugyanis rózsaszín pizsamát viselt.

Kapcsolódó tartalom

A brit sajtó közben beszámolt róla, hogy a nyomozók egy fegyvert és egy videókamerát is kerestek, amelyet állítólag az ügy első számú gyanúsítottja, Christian Brückner házából tűnt el. A német ügyészeket ugyanis az egyik informátoruk arról értesítette, hogy a Brückner otthonában 2007-ben végrehajtott razzia során elvitt tárgyakat egy víztározóba dobták.

A német nyomozók nemrég fényképeket fedeztek fel az első számú gyanúsítottról, Christian Brückner a portugál régióban található, saját maga által „little paradise-nak” nevezett részen. A nyomozáshoz közel álló források szerint bizonyítékuk van arra, hogy a fák között egy eldugott tisztás volt az a hely, ahol Brückner az idejét töltötte, lakóautójával sokszor a közelben parkolt le.

Az Arade folyón gáttal kialakított tározó körülbelül 50 kilométerre található Praia da Luztól, attól a helytől, ahol a brit kislányt utoljára látták.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról a hirado.hu már korábban beszámolt, a német vádhatóságok 2020-ban bejelentették, hogy véleményük szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítanak, akit eddig csak Christian B. néven azonosítottak. A gyanúsított jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene.

Forrás: Daily Mail

Kiemelt kép: Portugál hatóságok ideiglenes bázistábora az Arade-gát területén a Madeleine McCann eltűnésének ügyében folyó nyomozás keretében indított új keresési művelet során Silvesben, Portugáliában 2023. május 22-én (Fotó: EPA/Luis Forra)

Ajánljuk még