Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Özönvízszerű esőzés árasztotta el az utcákat Spanyolországban

Napok óta tartó özönvízszerű esőzés okoz nehézségeket Spanyolország keleti részén; elárasztott utcákon, elsodort autókban rekedt embereket kellett kimenteniük a tűzoltóknak, és volt, ahol rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el pénteken.

A Murcia tartományban található, 70 ezer lakosú Molina de Segura utcái erős sodrású folyóvá változtak a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól. Házak, pincék, üzlethelyiségek áztak be.

Sok autóst útközben lepett meg az ár, tizenöt esetben a tűzoltók segítsége kellett ahhoz, hogy biztonságosan el tudják hagyni a járműveket a tulajdonosok, néhány elsodort kocsit csak helikopterrel lehetett megközelíteni.

Valencia tartomány Benicássim nevű városában rekord mennyiségű, négyzetméterenként 220 liter eső esett.

Az utcákon hömpölygő víz miatt az oktatási intézmények pénteken zárva maradtak, és a helyieket arra kérte az önkormányzat, hogy csak a legszükségesebb esetekre korlátozzák a közlekedést.

Kapcsolódó tartalom

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint

Spanyolország keleti feléből egyre inkább az ország középső része felé halad a csapadéksáv.

A madridi tartomány hegyvidéki részén, El Escorial, San Lorenzo de El Escorial, Collado-Villalba, Galapagar és Alpedrete településre kora reggelig 66 alkalommal riasztották a tűzoltókat beázások, leszakadt faágak és az eső okozta közúti problémák miatt.

Az előrejelzés szerint egész hétvégén marad az esős, viharos időjárás, leginkább Galicia, Kasztília és León, Extremadura, Madrid és Kasztília-La Mancha tartományokban kell nagy mennyiségű csapadékra számítani.

Ajánljuk még