Megrázó

Három serpa és egy helikopter indult Suhajda Szilárd keresésére

Öntözőcsatornából mentettek ki három medvebocsot

Állatvédők három medvebocsot mentettek ki egy öntözőcsatornából Görögország északnyugati részén drámai mentőakció keretében – közölte Panosz Sztefanu, az Arkturosz medvevédő szervezet szóvivője pénteken.

Anyjuk sokáig és szemmel láthatóan kétségbeesetten próbálta kivezetni a kicsiket a csatornából – ahogy az egy vadászok által készített felvételen látható.

A vadászok végül értesítették az Arkturosz görög medvevédő szervezetet, amelynek szakértői sikeresen kimentették a bocsokat. Anyjuk a távolból kísérte figyelemmel az eseményeket – mondták el az állatvédők. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében raklapokat helyeztek el a csatornában, hogy az állatok maguk is ki tudjanak mászni.

Kapcsolódó tartalom

Az állatvédők továbbra is szemmel tartják a térséget, hogy szükség esetén segíteni tudjanak a bocsoknak és anyjuknak. A mentőakcióra – amelyről több felvételt és fotót hoztak nyilvánosságra – csütörtökön került sor.

Az Arkturosz több tucat medve életét mentette meg az elmúlt évtizedekben. Jelenleg összesen húsz állat él a szervezet védelme alatt. Tizenkét fiatal medvét már sikerült visszavadítani – jegyezte meg Sztefanu.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még