Rendkívüli

A Hamász által elrejtett fegyvereket találtak Bulgáriában

Katonai járműveket ad át Japán Ukrajnának

| Szerző: hirado.hu
A korábban Ukrajnának adományozott rohamsisakok és golyóálló mellények mellett száz harci járművet, többfunkciós teherkocsit ad át Japán a hadban álló Ukrajnának. Az erről szóló tervezetet a G7 csúcstalálkozón ismertette Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Kisida Fumio japán miniszterelnök május 21-én.

Japán a tervek szerint mintegy száz harci járművet ad át a hadban álló Ukrajnának. Tokió mostani felajánlását megelőzte már golyóálló mellények, rohamsisakok és egyéb felszerelések átadása Kijevnek.

Kisida Fumio, a szigetország miniszterelnöke május 21-én Hirosimában, a G7-csúcson közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a japán önvédelmi erők járműveinek átadásával kapcsolatos terveket. Az első szállítmányt, két hatüléses – a japán önvédelmi erőknél rendszeresített – teherautót május 24-én adták át a védelmi minisztériumban.

A védelmi minisztérium szerint az Ukrajnába érkező járművek között

a hatüléses teherautók mellett várhatóan négykerék-meghajtású, tízüléses, általános felhasználásra rendszeresített teherkocsik és törmelékszállításra alkalmas anyagszállító járművek is lesznek.

A szóban forgó járműveket a szigetország törvényeinek és előírásainak megfelelően fogják átadni Ukrajna képviselőinek.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Asahi.com

A kiemelt képen a Japán által felajánlott harci járművek elő tételének átadási ceremóniája Tokióban (Fotó:David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images)

Ajánljuk még