Időjárás

Lecsapott a jégeső, néhol még havazott is

Iskolás gyerekek okozták a Sydney-ben pusztító tüzet

Két 13 éves iskolás gyerek feladta magát a rendőrségen az ausztráliai Sydney belvárosában csütörtökön keletkezett tűz miatt, amely két házban pusztított – közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége.

A pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szemtanúk egy csoport fiatalt láttak elrohanni a helyszínről a tűz keletkezésekor.

Kapcsolódó tartalom

A két diák, aki csütörtökön este adta fel magát két különböző rendőrőrsön, együttműködik a nyomozásban – közölte a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy további három-négy fiatalról van tudomásuk, akik szintén a helyszínen voltak a tűz keletkezésekor.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a lángok csütörtökön 16 órakor csaptak fel egy hétemeletes épületben. A több mint százéves, egykor gyárként funkcionáló, védett épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket a 9News ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni. A tűz, amelyet végül sikerült megfékezni, egy másik épületre is átterjedt. Mindkét házban komoly károk keletkeztek, egyes részeik beomlottak.

Ajánljuk még