Aktuális

Hollik István: A háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz

Roszatom-főigazgató: Sem a járvány, sem a szankciók nem akadályozták a paksi bővítést

A Roszatom szakemberei által végzett paksi atomerőmű-bővítés egy pillanatra sem állt le, még a koronavírus-járvány és a szankciók ellenére sem – hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern főigazgatója csütörtökön Szentpéterváron, a Nyevszkij nemzetközi ökológiai kongresszuson.

„Függetlenül az Európai Unióval való kapcsolatainktól, ez a projekt rendkívül fontos számunkra. Kétségtelenül ez mindig is egy elsőbbséget élvező projekt volt, jelenleg is az, és lesz számunkra, és ez válasz arra a figyelemre és támogatásra, amelyet a magyar vezetés szentel neki. Az építkezés egy pillanatra sem állt le, a járvány és a szankciók ellenére sem” – mondta Lihacsov.

A Roszatom főigazgatója elmondta, hogy a magyar partnerek szeretnék „még inkább felgyorsítani a projektet, hogy még az évtized végéig az ország megkaphassa az első blokkot”.

Kapcsolódó tartalom

„Ehhez bizonyos szervezési és jogi erőfeszítésekre lesz szükség. Mindent elkövetünk, hogy kollégáinkat ne hagyjuk cserben” – tette hozzá Lihacsov.

Ajánljuk még