Baleset

Öt jármű ütközött az autópályán, tíz kilométeres a torlódás

Izraelben lelőttek egy Libanonból az országba hatoló drónt

Észak-Izraelben az izraeli hadsereg lelőtt egy Libanon irányából behatoló kisméretű drónt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet az izraeli hadsereg közlése alapján

A Galilea északi részén, Izrael északi határánál Libanonból Izrael területére hatoló drón útját végig követte a hadsereg légvédelmi egysége. A kisméretű, fegyvertelen megfigyelő eszközt elektronikus hadviseléssel lőtték le az északi Zarit város közelében, miután megzavarták távvezérlését és előidézték a lezuhanását.

Az elmúlt két évben a hadsereg sikeresen lelőtte az északi határ libanoni oldaláról és a Gázai övezetből átirányított drónokat az északi és a déli parancsnokság területén létrehozott irányítóközpontok segítségével. „Az izraeli hadsereg továbbra is azon dolgozik, hogy megakadályozza Izrael szuverenitásának megsértését” – közölte az incidens után a hadsereg szóivője.

Kapcsolódó tartalom

A libanoni síita Hezbollah és a szervezethez köthető média mindeddig nem foglalkozott a drónok lelövésével. Libanon és Izrael között soha nem született békeegyezmény, csak tűzszünet szabályozza kapcsolatukat.

Libanon rendszeresen kinyilvánítja nemtetszését a légterébe behatoló izraeli megfigyelő drónok miatt, de az izraeli hadsereg szerint ezek szükségesek a Hezbollah tevékenységének figyelemmel kíséréséhez, melyet a libanoni kormánynak kellene felügyelnie. Kedden az izraeli hadsereg szórólapokat dobott le Dél-Libanonban, melyben felszólította az ott élőket, hogy ne lépjék át az izraeli határt.

Ajánljuk még