Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Elhalasztják a döntést a futót szétmarcangoló medve sorsáról

Elnapolják annak a medvének a sorsáról szóló döntést, amely április elején halálra marcangolt egy futót az észak-olaszországi Trentino megyében – közölte a LAV állatvédő szervezet ügyvédje csütörtökön.

Claudio Linzola beszámolója szerint a JJ4 jelölésú medve leöléséről szóló döntés legkorábban péntek reggelre várható. Az illetékes bíróság szóvívője egyebet nem fűzött hozzá a fejleményekhez, csupán leszögezte, hogy a bírósági meghallgatások véget értek.

Az április eleji tragédiát követően – amikor a medve halálra marcangolta az erdőben futó 26 éves Andrea Papit – Maurizio Fugatti trentinói kormányzó rögtön elrendelte a medve kilövését, de a végrehajtást egy közigazgatási bíróság néhány nappal később állatvédő szervezetek nyomására felfüggesztette.

Kapcsolódó tartalom

Ezt követően többször is elhalasztották az egyébként május 11-ére kitűzött végleges döntést, sőt a LEAL olasz állatvédő szervezet két állatorvos szakvéleményére támaszkodva május elején a bírósághoz benyújtott dokumentumában azt akarta bizonyítani, hogy valójában nem a JJ4 jelölésű nőstény medve felelős a fiatal trentinói férfi haláláért, hanem egy másik, hím medve.

Ajánljuk még