Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Csaknem ötvenéves gyilkossági rejtély oldódott meg

| Szerző: hirado.hu
A kanadai rendőrség megoldotta Québec történetének egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, lezáratlan ügyét. Egy 16 éves lányt megerőszakoltak és meggyilkoltak 1975-ben, de az ügy csaknem ötven évig megoldatlan maradt.

Kapcsolódó tartalom

A longueuili rendőrség közölte, hogy a DNS-bizonyítékok alapján száz százalékig biztosak abban, hogy Franklin Maywood Romine gyilkolta meg a tinédzsert, Sharron Priort Montreal külvárosában.

Az elkövető, Romine 1982-ben 36 éves korában hunyt el rejtélyes körülmények között. A nyomozók május elején exhumálták a holttestét, hogy DNS-vizsgálatot végezzenek, és megerősítsék a gyanút, mely szerint ő követte el a bűncselekményt.

A hatóságok elmondták, hogy

Romine DNS-e megegyezik a gyilkosság helyszínén talált mintával, továbbá a gyanúsított személyleírása is megegyezik egy szemtanú által adott leírással.

A 16 éves Sharron Prior 1975. március 29-én tűnt el, miután elindult, hogy találkozzon a barátaival. Holttestét három nappal később találták meg egy erdős területen, Longueuilben.

A rendőrök több mint száz gyanúsított után nyomoztak az évek során, de az ügy megoldatlan maradt.

Romine neve tavaly került előtérbe, amikor a hatóságok észrevették, hogy a gyilkosság utáni időszakban Romine megpróbálta elkerülni a bűnüldöző szerveket azzal, hogy Nyugat-Virginia és Kanada között ingázott.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: The Guardian

Ajánljuk még