Aktuális

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Nagy bejelentésre készülhet DeSantis – Trumppal veheti fel a harcot?

| Szerző: hirado.hu
Ron DeSantis, Florida állam kormányzója sajtóértesülések szerint szerdán jelentheti be, hogy a Republikánus Párt színeiben elnökjelöltként indul, ezáltal Donald Trump korábbi elnök nagy kihívója lehet.

A nagy bejelentésre a Twitteren kerülhet sor, az oldalon közvetített beszélgetésen ugyanis Ron DeSantis kormányzó, valamint a Twitter tulajdonosa, Elon Musk is részt fog venni. Az eseményt DeSantis politikai csapata is megerősítette a Reuters hírügynökség értesülései szerint.

Mindemellett Elon Musk is említést tett arról, hogy szerepet vállalni a közösségi portálon megjelenő élő közvetítésben, azonban kiemelte, nem támogatja DeSantist.

Egyelőre nem tervezem, hogy támogatni fogok egy konkrét jelöltet, de érdekel, hogy hogyan működhet a Twitter egyfajta agóraként

– fogalmazott Elon Musk.

Kapcsolódó tartalom

DeSantis Donad Trump kihívója lehet?

Ron DeSantist novemberben választották újra Florida kormányzójává, aki a koronavírus-járvány miatti lezárások és a woke ideológiával szemben folytatott harcának köszönhetően válhatott kedveltté konzervatív körökben.

A kormányzó az elmúlt héten öt törvényjavaslatot írt alá, amelyek többek között a gyermekek védelmét szolgálják a woke ideológiától. Az egyik új intézkedés előírja, hogy kiskorúak nem vehetnek részt Floridában az úgynevezett drag queen-előadásokon, továbbá a transznemű kiskorúak nemi megerősítő, sebészeti beavatkozásokon való részvétele is tilalom alá került.

DeSantis a republikánusok körében növekvő ismertségének és adománygyűjtő képességeinek köszönhetően valószínűleg Donald Trump legerősebb ellenfele lehet az elnökjelöltségért folytatott harcban

– mutatott rá a Reuters. Az élő közvetítés helyi idő szerint délután hat órakor kezdődik.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Ron DeSantis (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

Ajánljuk még