Aktuális

Videón, ahogy egy sofőr tíz kilométert hajtott szemben a forgalommal az autópályán, Borsodban

Meghalt a 95 éves asszony, akire sokkolópisztollyal lőtt egy rendőr

Meghalt a kórházban szerdán az a 95 éves, demens ausztrál asszony, akire a múlt héten sokkolópisztollyal lőtt egy rendőr Új-Dél-Wales állam egyik idősotthonában.

Az állam rendőrsége arról tájékoztatott, hogy Clare Nowland a Sydneytől mintegy 300 kilométerre lévő Cooma város kórházában halt meg. A város idősotthonában élő Nowland miatt a múlt héten riasztották a hatóságokat, az asszonynál ugyanis kést láttak.

Mint kiderült, órákon át bolyongott az épületben, a kést pedig a konyhában vette magához. A két intézkedő rendőr perceken keresztül próbált a lelkére beszélni, de a nő a késsel a kezében megindult feléjük, ekkor lőttek rá sokkolópisztollyal. A sokkolótól Nowland a földre zuhant, az esés során szerzett súlyos fejsérülései miatt pedig kórházba került.

Kapcsolódó tartalom

Az eset órási felháborodást váltott ki Ausztráliában, és vita indult meg a sokkolópisztolyok használatáról is, melyeket a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrök „életveszély esetén” használhatnak. A hatóságok szerdán bejelentették, hogy az ügyben a lövést leadó Kristian White felügyelő július 5-én bíróság elé áll.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még