Időjárás

Nyárias melegrekordokkal búcsúzott a március

Folytatódik a kutatás a víztározóban, kiderült, mit kereshetnek a Madeleine McCann-ügyben nyomozó hatóságok

| Szerző: hirado.hu
Folytatódik a portugáliai víztározó átvizsgálása, ahol a brit és portugál hatóságok Madeleine McCann ügyében nyomoznak. A portugál rendőrök ruhamaradványokat, többek között a brit kislány eltűnésének az estéjén viselt rózsaszín pizsamát keresik.

Egy rendőrtiszt, aki Madeleine McCann eltűnésének eredeti nyomozásában részt vett, azt állította, hogy a német hatóságok egyértelműen tudnak valamit.

Mint az már ismert, egy portugáliai víztározóban kezdtek kutatást a tizenhat éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében nyomozó brit és portugál hatóságok. Sajtóinformációk szerint a víztározó átkutatását a német rendőrség kérte.

A német nyomozók fényképeket fedeztek fel az első számú gyanúsítottról, Christian Bruecknerről a portugál régióban található, saját maga által „little paradise-nak” nevezett részen. A nyomozáshoz közel álló források szerint bizonyítékuk van arra, hogy a fák között egy eldugott tisztás volt az a hely, ahol Brueckner az idejét töltötte, lakóautójával sokszor a közelben parkolt le.

Az Arade folyón gáttal kialakított tározó körülbelül 50 kilométerre található Praia da Luztól, attól a helytől, ahol a brit kislányt utoljára látták.

Kapcsolódó tartalom

McCann eltűnésének ügyében az Egyesült Királyság saját vizsgálatát Jim Gamble gyermekbiztonsági szakértő vezette, aki elmondta, hogy a német rendőrség nyilatkozataiban használt nyelvezet azt mutatja, hogy biztosak abban, hogy a kislány már nem él.

„Úgy vélem, hogy a német rendőrség egyértelműen tud valamit. Egy bizonyos fokú magabiztossággal beszélnek a gyanúsítottjukról és Madeleine haláláról. A német rendőrség most aktív nyomozati szálakkal és a modern, fejlett technológiával rendelkezik. Bármilyen szárazföldi kutatás vagy akár a vízben talált tárgyak olyan módon megvizsgálhatók, ami 16 évvel ezelőtt talán nem lett volna ilyen egyszerű” – magyarázta a kutatás kapcsán Gamble.

A portugál rendőrségi források szerint a szárazföldet átvizsgáló hatóságok főképp ruha- vagy rongymaradványokat keresnek. A brit kislány eltűnése estéjén rózsaszín pizsamát viselt.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról a hirado.hu már korábban beszámolt, a német vádhatóságok 2020-ban bejelentették, hogy véleményük szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítanak, akit eddig csak Christian B. néven azonosítottak. A gyanúsított jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene.

Kiemelt kép: Portugál hatóságok ideiglenes bázistábora az Arade-gát területén a Madeleine McCann eltűnésének ügyében folyó nyomozás keretében indított új keresési művelet során Silvesben, Portugáliában 2023. május 22-én (Fotó: EPA/Luis Forra)

Forrás: The Sun

Ajánljuk még