Aktuális

Reagált a Mol a pakisztáni telephelyén történt fegyveres támadás után

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel Nagylaknál

Több mint száz személyt értek illegális határátlépésen a román határőrök az elmúlt 24 órában a román-magyar határ Arad megyei szakaszán – közölte kedden a román határrendészet nagyváradi területi felügyelősége.

 

A 116 határsértő ázsiai és afrikai országokból származott, egy részük kamionban rejtőzve próbált átjutni Magyarországra, mások gyalogosan, a zöldhatáron próbálkoztak – áll a közleményben.

Az illegális határátlépőket három török és egy román sofőr próbálta átjuttatni a határon a Nagylak II határátkelőnél. A járművekben összesen száz személyt találtak az áru között elrejtőzve. Egy rakományban 47 migráns volt. A sofőrök Magyarországra, Németországba, Nagy-Britanniába tartottak, embercsempészet miatt indult eljárás ellenük.

Hat határsértőre egy Romániából Spanyolországba tartó, két román sofőr által vezetett buszon bukkantak a határőrök, ők a buszvezető alvóhelyén bújtak meg.

Másik tíz személyre a határvonaltól tíz kilométernyi távolságban akadtak rá a román hatóságok, a zöldhatáron készültek átszökni.

A pakisztáni, algériai, marokkói, iraki, törökországi és Sri Lanka-i állampolgárok különböző nyugat-európai országokba szerettek volna eljutni. Ellenük illegális határátlépés, segítőik ellen embercsempészet gyanújával indult vizsgálat.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még