Aktuális

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót

Fegyveresek támadták meg a Mol pakisztáni üzemét

| Szerző: hirado.hu
Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette – számolt be a Reuters hírügynökség a helyi rendőrség értesüléseire hivatkozva.

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemében történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében – közölte Irfan Khan rendőrségi tisztviselő.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.

A vállalat még nem reagált a támadás hírére. Ugyanakkor az Index nem hivatalos forrásból úgy értesült:

  • a támadás nem a Mol infrastruktúrája ellen történt,
  • és a legfontosabb: az áldozatok között nincs Mol-alkalmazott, feltehetően négy katona és a biztonsági erők (korábban a katonaság kötelékében szolgáló) két fegyverese vesztette az életét.

A támadás elkövetőjeként a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezet jelentkezett.

Különböző militáns csoportok, köztük a pakisztáni tálibok, évek óta az északnyugati régió távoli hegységeiből irányítják tevékenységüket, és az állam elleni hadjáratukban támadásokat indítanak a biztonsági erők és az infrastruktúra ellen – tette hozzá a portál.

A rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat – az M–8 és M–10 jelzésűt – lőttek nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel.

Khan szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M–8-as kútnál, míg áldozatok az M–10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még