Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Egy rejtélyes fotó miatt nyomoznak a Madeleine McCann-ügyben

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
A keresés kedd reggel 9 órakor kezdődött az Arade folyónál kialakított víztározónál, amely 40 perces autóútra van Praia da Luztól, ahol a kislány 16 évvel ezelőtt eltűnt.

Az egyik portugáliai víztározóban, az Arade folyón gáttal kialakított tározónál kezdenek kutatást a tizenhat éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében nyomozó brit és portugál hatóságok. Sajtóinformációk szerint a kutatást 50 kilométerre Madeleine McCann eltűnésének – Praia da Luz, Ocean Club – helyszínétől végzik.

Kapcsolódó tartalom

Kilenc év óta az első nagyszabású keresés azután kezdődött, hogy a német rendőrség fényképeket fedezett fel az első számú gyanúsítottról, Christian Bruecknerről a portugál régióban található, saját maga által „little paradise-nak” nevezett részen – írja a Daily Mail. 

A nyomozáshoz közel álló források szerint bizonyítékuk van arra, hogy a fák között lévő eldugott tisztás az a hely volt, ahol Brueckner az idejét töltötte, lakóautójával sokszor a közelben parkolt le.

Egy neve elhallgatását kérő, de a környéket jól ismerő helyi lakos elmondta: „A fák elég jól elrejtik a helyet, és az ember nem is veszi észre, hogy ott van, amíg nem ér oda. Az emberek időnként vadon táboroznak itt éjszakára, ezért találhatunk itt tűzmaradványokat a kis kőfalakon belül. Régi napozóágyak vannak ott és rögtönzött padok, amelyeken a látogatók megpihennek. Nagyon félreeső és nagyon békés, ugyanakkor kissé hátborzongató a hely.”


Kedden kora reggel rendőrségi búvárokat láttak a vízbe merülni, és a tűzoltóság motorcsónakját is a vízbe küldték két rendőrrel a fedélzetén – ezzel megkezdődött a kétnapos kutatás a területen. Mindemellett a már említett tisztáson is kutatást végeznek a nyomkeresők, mely egy nagyon lassú és hosszú folyamat lesz.

Kapcsolódó tartalom

A német vádhatóságok 2020-ban bejelentették, hogy véleményük szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítanak, akit eddig csak Christian B. néven azonosítottak. A férfi azóta is tagadja, hogy köze lett volna a kislány eltűnéséhez.

A gyanúsított jelenleg hétévi börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánljuk még