Katasztrófa

Az elmúlt 25 év legpusztítóbb földrengése rázta meg a szigetországot

A drag queen-előadások korlátozása miatt perli be DeSantist egy floridai étterem

| Szerző: hirado.hu
Egy floridai étterem, amely családbarátnak nevezett drag queen-előadásokat tart, hétfőn beperelte Ron DeSantis kormányzót és Florida államot, egy új törvény végrehajtása miatt, amely megtiltja a kiskorúaknak az ilyen programok látogatását.

Az Orlando városában található Hamburger Mary’s elnevezésű étterem – amely dragelőadásokkal, kabaréműsorokkal, valamint táncos produkciók rendezésével szórakoztatja vendégeit –, keresetet nyújtott be a szövetségi bíróságra a Ron DeSantis floridai kormányzó által korábban aláírt gyermekvédelmi törvény ellen.

Az új intézkedés ugyanis lehetővé teszi az állam számára, hogy pénzbírságot szabjon ki vagy pedig visszavonja annak a létesítménynek az alkoholárusítási engedélyét, amely kiskorúakat enged be olyan előadásra, amely meztelenséget, szexuális viselkedést vagy pedig konkrét szexuális tevékenységet imitál.

Ennek az intézkedésnek semmi köze sincs a gyerekekhez

Ennek az intézkedésnek semmi köze sincs a gyerekekhez, a törvény az LMBTQ+ közösség elnyomását célozza

– reagáltak az új törvényre a Hamburger Mary’s tulajdonosai az étterem közösségi oldalán. A bejegyzésben továbbá kitértek arra is, hogy az amerikai törvényhozók démonizálni akarják a drag queenek csoportját, mivel hamis narratívát kreálnak róluk, mely szerint a gyermekekre veszélyesek.

Transznemű barátainkat azért rágalmazzák, mert a jogalkotóink nem szánnak elég időt arra, hogy megértsék a nemi hovatartozást megerősítő ellátás fontosságát ezen személyek számára” – fogalmaztak.

Engedjük a gyerekeknek, hogy gyerekek lehessenek

Ron DeSantis a múlt héten számos új törtvényt írt alá, mellyel többek között a transznemű kiskorúak nemi megerősítő, sebészeti beavatkozásokon való részvétele is tilalom alá került.

A floridai gyermekek megérdemlik, hogy gyermekkoruk mentes legyen az olyan befolyásoló és zavaros gondolatoktól, amelyek a nemi identitást és (ezzel összefüggésben az iskolákban) nemi hovatartozást jelölő személyes névmások használatát, valamint a női sportokban versenyző férfiak részvételét (hangsúlyozzák).

Ron DeSantis kormányzó öt törvényjavaslatot írt alá a floridai gyerekek ártatlanságának védelme érdekében” – áll a kormányzó múlt hét szerdán közzétett Twitter-bejegyzésében.

Az étterem által benyújtott keresetben a vendéglátó egység arra hivatkozik, hogy a gyermekvédelmi törvény sérti az alkotmány által garantált szólásszabadságot, továbbá a drag queen-előadások mára már elfogadottá váltak. Az ilyen rendezvények pedig a családok számára adnak szórakozási lehetőséget, amelyet mindenki lelkesedéssel fogad – ismertette a közlemény részleteit a Reuters hírügynökség.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Porter Binks)

Ajánljuk még